skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: De Transplantatie

Werk en mantelzorg: de transplantatie

Spannende tijden voor Eric en zijn partner. Eric houdt ons via zijn Facebookpagina op de hoogte van de gebeurtenissen in het ziekenhuis…

Alle nodige controle is gedaan en bloed is afgenomen. Nu is het wachten op de uitslag. Deze zal 4 tot 6 uur op zich laten wachten. De transplantatie staat voor vanavond gepland. Tussen 19.00 en 21.00. Het is afwachten. We weten ondertussen dat de donornier uit België moet komen.

Een paar uur later schrijft Eric: 

Net de chirurg gesproken welke de transplantatie zal uitvoeren. De nier is net in Nederland. Het zal nog zeker na 22.00uur zijn alvorens we weten of de transplantatie door kan gaan. Het zal tegen midden nacht worden..

En weer later..

Laatste stand van zaken :

Nier is onderweg naar AMC. Laatste onderzoek bij mijn vrouw is positief. Wachten is nog steeds op de kruistest.
Rond 01.00 hebben we de uitslag. Als deze goed is zal er om 02.00 geopereerd worden.

Midden in de nacht laat Eric weten.. 
Ondertussen is het 02.00uur en we hebben nog geen uitsluitsel. Mijn vrouw werd steeds onrustiger. Gelukkig heb ik haar weer weten te kalmeren en is zij rond 01.00uur in slaap gevallen. Dat maakt het wachten iets makkelijker voor mijn vrouw. Ik hoop dat er snel een verlossende uitslag komt.
En nog iets later in de nacht…
Zojuist contact gehad met de verpleegkundige. Ik kan mijn vrouw bijna niet meer rustig houden. Op mijn verzoek en in overleg is er een oxazepam verstrekt aan mijn vrouw. Er is ook contact geweest met de arts welke het ook bevreemdt dat er nog geen uitsluitsel is. Afgesproken dat er tot 03.00uur gewacht wordt. Als er dan nog geen uitsluitsel is gaat de arts actief informeren.

En dan eindelijk…

De transplantatie kan plaats vinden!

Er moet nog wel rekening gehouden worden met mogelijke tegenslagen tijdens de operatie zelf.
Er is door de artsen gekozen morgen de transplantatie als spoedeisende operatie aan te melden. Dit betekent dat de operatie als eerste van de dag zal plaats vinden. Maar ook hier wel weer de slag om de arm. Mits er een geen ernstig operatie tussendoor komt. Dit zou vertraging kunnen geven. Ik heb gevraagd of dit niet nadelig is voor de nier maar dat is niet het geval. Mits het niet TE lang gaat worden maar dat is nu nog niet het geval.
Ik mag voor een paar uurtjes op de zaal bij mijn vrouw blijven en gebruik maken van een leeg bed. Na 46 uur wakker zijn kan ik dat wel even gebruiken.

Om 09.40uur is mijn vrouw de operatiekamer binnen gereden.
Nu wachten op bericht van de chirurg.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X