Werk en mantelzorg: Spannende dagen!

 

Vandaag heeft mijn vrouw de eerste controle gehad na haar ontslag uit het ziekenhuis.
Hele spannende dagen hebben we gehad. Zeker mijn vrouw.
Natuurlijk zijn we ontzettend blij met de donornier, maar toch zijn de probleempjes niet zo maar over of komen er andere probleempjes voor terug.
Ik probeer mijn vrouw te begrensen om zo de klap van de hamer minder hard aan te laten komen.
Gisteren hadden we even een moment waar mijn vrouw gelukkig moest toegeven zich voorbij te lopen en heeft toen haar rust gepakt. Paar uurtje sslapen doet dan wonderen.
Vandaag dus de eerste controle afspraak. Er blijkt gelukkig geen urineweginfectie of blaasonsteking te zijn. Mogelijk zit er aan of bij de nier een (kleine) verdikking welke de arts maandag wel wil laten onderzoeken doormiddel van een echo. Het kan zijn dat er op een plekje de druk op een bloedvat of aansluiting bij de blaas te hoog is. Vandaag hoorde we dat er tijdens de operatie een probleem was met het maken van een aansluiting nier aan de blaas. Er is een (tijdelijke) oplossing gemaakt welke met ongeveer vier weken verwijderd moet worden. Het is de bedoeling dat het dan vanzelf genezen is.
Het is mij niet helemaal duidelijk hoe dit in elkaar zit. Ik was niet bij deze eerste controle aanwezig omdat ik echt moest werken. Ook dat gaat gewoon door.
Vanavond belde de arts nog met de mededeling dat er medicatie aangepast moet worden omdat een paar bloedwaarde niet goed genoeg zijn. Er is ook direct contact geweest met onze apotheek welke de medicatie morgen zal leveren.
Maandag staat er zowel een afspraak voor de echo van de nier gepland als ook met de arts. Komende tijd zullen we zeker twee afspraken per week hebben.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top