Werk en mantelzorg: Spannende dag achter de rug

We hebben weer een spannende dag achter de rug.
Gisteren belde mijn vrouw mij op het werk en vertelde dat zij erg benauwd was. Oorzaak is overvulling van vocht. Een typisch dialyse probleem. Je hebt het idee dat je stikt. Op de dialyse aangekomen heeft de verpleegkundige direct zuurstof gegeven en het dialyse schema aangepast. Binnen 30 minuten was er al een liter aan vocht weg gedialyseerd. Uiteindelijk is er 4.5 liter vocht gedialyseerd. Het leek er even op dat mijn vrouw weer opgenomen moest worden Door het tekort aan zuurstof. Telefonisch contact gehad met de verpleegkundige om te overleggen. Uiteindelijk hebben we als oplossing de dialyse met een uur verlengt. Dit gaf al een heel stuk verlichting en kwam het zuurstof gehalte langzaam weer terug. Er is met de arts afgesproken dat deze vandaag in de morgen even contact met ons opneemt om te informeren hoe het nu gaat. Indien nodig kan mijn vrouw vandaag nog een extra dialyse behandeling ondergaan. Zoals het er nu voor staat hoeft dit niet en kan het gebruikelijke schema aangehouden worden. Woensdag staat er al weer een behandeling op de planning. Vannacht heeft mijn vrouw goed geslapen. Dat helpt ook goed.
Ik moet nog een dag werken en dan ben ik gelukkig weer een paar dagen vrij. Eens kijken of we de rust samen weer terug kunnen vinden.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top