Foto © Claudia Otten

Werk en mantelzorg: Shunt verstopt

In het ziekenhuis waar mijn vrouw onder controle was is in december geconstateerd dat de shunt verstopt zit. De shunt is een aantal jaar geleden in Maastricht aangelegd. De shunt werd gebruikt om aan te prikken voor dialyse en gebruikt voor bloedafname. Mijn vrouw is niet aan te prikken in de aders. Toen wij te horen kregen dat de shunt verstopt zit schrokken wij zodoende ontzettend. De arts wilde er geen prioriteit. Nu mijn vrouw is overgedragen aan het ziekenhuis waar mijn vrouw altijd onder controle is geweest heb ik afgelopen week contact opgenomen met de maatschappelijk werker van de dialyse afdeling. Ik heb altijd een zeer goed contact met haar gehad en had er alle vertrouwen in dat zij ons kan helpen met dit probleem en ons in contact brengen met de artsen. Zoals ik al verwachte is het ook gegaan. Gisteren belde de maatschappelijk werker mij om te laten weten dat er naar alle waarschijnlijkheid gedotterd zal worden en zo de shunt weer bruikbaar te maken en houden. Donderdag zullen de artsen en vaatchirurg bespreken en een behandelplan maken. Uiterlijk vrijdag brengen zij mij op de hoogte. Een hele opluchting.
Vorige week belde het klachtenteam, er zijn wat klachtenteams, van het zorgloket over de aanvraag wmo/pgb wet langdurige zorg welke wij in juli 2017 hebben gedaan. Acht maanden later nemen ze contact op om te horen wat er fout is gegaan. Na het aanhoren van mijn verhaal beloofde de persoon mij de zelfde dag nog terug te bellen. Ondertussen zijn we weer een week verder en hebben niets meer vernomen.
Vandaag ben ik vrij. Eigenlijk was ik de komende dagen vrij. Maar door bezettingsproblemen op het werk heb ik mijn rooster voor de komende dagen laten aanpassen. Helaas heb ik niet goed opgelet en heb ik het mij hier een beetje onmogelijk gemaakt. Maar ik kom er wel doorheen. Met een beetje regelen voor thuis lukt het wel denk ik. Morgen zou er een stroomvoorziening voor de aankomende traplift gemaakt worden. Gelukkig kan het bedrijf welke deze werkzaamheden doen vandaag al komen. Dus dat probleempje is al opgelost. Vanavond met mijn vrouw naar de (doelgroepgerichte) manege waar mijn vrouw zich weer een uurtje kan uitleven. Morgen gaat de wekker veel te vroeg voor het werk.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top