skip to Main Content

Werk en mantelzorg: De schrik zit er in

Vanmorgen zijn mijn vrouw en ik naar de AMC geweest voor de tussencontrole om zo de nierfunctie te bepalen. Deze was met meer dan 50% gezakt. De schrik zat er bij ons goed in kan ik verklappen. Vanmiddag belde de arts mij op met goed nieuws: De nierfuctie is weer (zeer) goed. Mijn vrouw moet voldoende vocht drinken om de donornier aan het werk te houden. Hier loopt het wel iets mis zo nu en dan. Jaren lang heeft mijn vrouw een vocht beperking gehad. Om dan nu in eens te mogen drinken is raar. Zeker ook omdat mijn vrouw een aantal maal overvulling van vocht heeft gehad. Deze angst laat ze niet zo maar los.
Wat een spannende dagen zijn het geweest. Slecht geslapen en even zo goed gewoon naar het werk. Late diensten en in de morgen om 08.30 weer in het zieknhuis zijn. Vanavond ook een late dienst en morgen weer om 09.00 in het ziekenhuis aanwezig zijn voor het kennismakingsgesprek met de maatschappelijk werker. Het weekend ben ik gelukkig vrij. Kunnen we samen weer even ontspannen en bijkomen. Misschien wel een klein feestje samen om te vieren dat de nierfunctie weer goed is..

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X