skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Werk en mantelzorg – Regeltaken

Ook regeltaken horen bij mantelzorg. Zo heb ik de informatie welke de SVB nodig heeft weer op orde gebracht. Anders kan de pgb niet uitbetaald worden in 2019. Ook onze zorgverzekeringen alvast op orde gebracht. Via een contact welke ik bij onze zorgverzekering heb het verzoek gedaan om gebeld te worden. Omdat mijn collectiviteit via mijn werkgever stopt zouden wij een hoop meer geld per maand kwijt zijn aan onze polis. Goed advies gekregen waardoor wij per polis plus minus 160 euro per jaar besparen. Ook de financiële vergoeding ter ondersteuning van de mantelzorg mogen wij beide in 2019 weer gebruiken. Ook dat is 750 euro per polis per jaar. Blij dat dit alvast weer goed geregeld is. Zoals ik vorige keer al schreef gaat het wat achteruit met mijn vrouw. Niet heel snel, maar toch. Mijn vrouw slaapt ook overdag ontzettend veel en gaat ook weer minder naar buiten en minder mee boodschappen doen. Voordeel van het feit dat mijn vrouw niet meegaat boodschappen doen is dat ik mij zelf wat blijf uitdagen. De supermarkt en ik zijn op het moment niet de beste vrienden. Het gaat sowieso niet zo lekker met mij zelf. Door de verhoging van de medicatie overdag bemerk ik wat afvlakking bij mij zelf. Hierom ga ik proberen de medicatie overdag iets te verminderen. Dit is al vooraf besproken met de huisarts. Vanavond gaat mijn vrouw weer naar de manege met een lieve vriendin. Zo kan mijn vrouw zich even lekker uitleven en heb ik een avondje voor mij zelf. Wij kijken er beide naar uit.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X