skip to Main Content

Werk en mantelzorg: proberen de ontspanning op te zoeken

Vandaag had mijn vrouw een afspraak met de behandelaar van de basis ggz. Aangezien het fact team ggz de intake heeft gedaan bij mijn vrouw trekt de behandelaar basis ggz zich direct terug liet deze in het gesprek weten. Vreemd om dit zo abrupt te doen. De behandelaar merkte ook op dat mijn vrouw regelmatig boos was op haar. Klopt antwoorden mijn vrouw, u stelde soms rare vragen of gaf rare reacties. En toen was het laatste contact geweest. Weg basis ggz. Mijn vrouw kreeg nog wel even een vragenformulier en dat was het. Gelukkig heb ik in het Fact veel vertrouwen. Deze belde mij vandaag ook om al meteen twee vervolgafspraken vast te leggen. Hierbij kreeg ik ook een korte uitleg wat te verwachten van beide afspraken en de eventuele doelen. Dus zo kan het ook. Over twee weken heeft mijn vrouw het neuropsychologisch onderzoek. Zij is hier erg gespannen voor. Gisteren samen een vragenformulier ingevuld wat best confronterend was voor ons beide. Het is zwaar om mijn vrouw zo positief mogelijk door de dag heen te krijgen. Ik zie en beleef haar gevecht maar moet mijn gevecht ook strijden. Daarnaast moet ik toch ook zorgen dat alles blijft doorgaan en moet gewoon werken. Hoe hard er ook wordt geroepen dat ik toch ook voor mij zelf moet zorgen, ik zou niet weten waar de tijd en kracht vandaan te halen. Ik zou mijn vrouw het natuurlijk zelf kunnen laten uitzoeken. Dat dit dan mis gaat is duidelijk, mijn vrouw geeft ook zelf aan het niet alleen te kunnen. Als ik mijn vrouw dus aan haar lot overlaat zijn de gevolgen nog ernstiger en komt het alsnog bij mij terecht. Dus doorgaan is de enige optie. Morgen moet ik nog een dag werken en ben dan een paar dagen vrij. Proberen toch de ontspanning een beetje op te zoeken. Donderdag gaat mijn vrouw voor het eerst naar de nieuwe dagbesteding. Ik hoop echt dat mijn vrouw het leuk gaat vinden.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X