Werk en mantelzorg: pijnklachten

Foto: Claudia Otten
Foto: Claudia Otten

Al een lange tijd heeft mijn vrouw pijnklachten van haar schouders. Onderzocht is dat dit slijtage is van de beide schouders. Oorzaak is het vele gebruik van medicatie, leeftijd en een door de dialyse/nierproblemen.
Al enige maanden kreeg mijn vrouw een injectie in de schouder waarna ze er weer een paar weken tegen kon met minder pijn. Tot 2 a 3 maanden geleden. De pijn is niet meer onder controle te krijgen en ook pijnstillende medicatie helpt niet afdoende meer. Ook kan zij verschillende (pijn) medicatie niet gebruiken omdat er geen natuurlijke klaring is van haar lichaam. (geen plasfunctie) Het lichaam slaat hierdoor alle stoffen op met alle mogelijke gevolgen van dien.
We hadden de laatste maanden al wat gesprekken gehad met de specialist over de termijnverwachtingen. Vandaag hebben we weer een gesprek gehad en is de knoop doorgehakt: mijn vrouw moet het traject in voor schouderprothese operaties. Zeker moet een van de schouders welke er ook het ergst aan toe is. De andere schouder kan misschien nog een poosje wachten. Volgende week hebben we weer een afspraak staan met de chirurg om een plan van aanpak te bespreken. Wat we tot zover wel al weten is dat de operatie van een schouder binnen twee maanden gedaan moet worden. De pijn is te heftig om hier lang(er) mee te wachten. Revalidatie zal plus minus twee maanden in beslag nemen. Als het dus tegen zit is dit maal twee.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top