skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Overstuur

Werk en mantelzorg: Overstuur

Gisteravond bij thuiskomst van het werk tref ik mijn vrouw in lichte paniek aan op de bank. Wij hebben wat geweldige mensen om ons heen die zo nu en dan mijn vrouw naar de manege willen brengen. Soms lukt dat niet om verschillende redenen. Ook deze lieve mensen hebben hun dingen te doen of maken dingen mee. Nu heeft mijn vrouw gisteren geprobeerd om op eigen gelegenheid naar de manege te gaan met de auto en is de weg (weer) kwijt geraakt. Helaas komt dit vaker voor en heb mijn vrouw het advies gegeven altijd weer om te keren en de zelfde weg terug te volgen. Mijn vrouw bleef nog wel eens gewoon doorrijden tot er hopelijk weer een bekende omgeving op komt doemen. Zo stond mijn vrouw een poosje geleden bij de afsluitdijk terwijl Amsterdam west de bestemming zou moeten zijn. Toch was het gisteren weer even schrikken om haar zo overstuur aan te treffen. Maar gelukkig was mijn vrouw dit maal zo helder om idd om te keren en weer richting Amsterdam te rijden. Het autorijden op zich zelf gaat overigens prima.
Vorige week is er weer een gesprek geweest met de behandelaar basis ggz. De persoon van het ambulante team welke wekelijks bij mijn vrouw op bezoek komt was mee naar dit gesprek. Mede omdat ook deze de behandelaar eens wilde spreken omdat bepaalde zaken niet goed gaan. Tot ieders verbazing was de behandelaar totaal niet op de hoogte dat de medewerker ambulant team mee ging terwijl beide nog telefonisch contact met elkaar hebben gehad. Ook was de behadelaar niet op de hoogte dat zij samen met het ABT hebben afgesproken dat het Fact- team ingeschakeld zal worden. Het is toch om gek van te worden. De behandelaar heeft de medicatie uitgifte voor mijn vrouw in beheer. Dit mag ook door de huisarts gedaan worden. Ik had mijn vrouw al het advies gegeven dit door de huisarts te laten beheren. Ik had al zo een voorgevoel. En zie daar. Het contact met deze behandelaar is niet goed. Gelukkig heeft de medewerker van het ambulante team het nu mogen ervaren hoe het gaat. Deze zal dan ook proberen actie te ondernemen.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X