skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Werk en mantelzorg – Overstuur

Afgelopen dinsdagavond hadden wij een groot probleem en was mijn vrouw overstuur. Mijn vrouw gaat op de dinsdagavond naar een doelgerichte manege. Één keer per week. Zogoed als alleen hiervoor gebruiken wij het aanvullend openbaar vervoer, maar in uiterste nood. Alleen bij uiterste nood aangezien het eigenlijk nooit goed gaat. Of ze laten je staan/komen niet of veel te laat. Zo ook afgelopen dinsdagavond. Op het uiterste tijdstip dat de taxi moet voorrijden laat de centrale weten het niet te redden. De voorspelling was minimaal 30 minuten later. Inclusief de uitloop (die mag) zaten wij minimaal 60 minuten later. Dan heeft het geen zin meer om te gaan. Het eenvoudigste antwoord van de centralist: Dan zal ik de rit er voor u uit halen. (…). Ik heb er voor gezorgd dat mijn vrouw alsnog naar de manege kon. Dan kost het maar wat. Wat verschrikkelijk is dit. Maar ik was dik tevreden dat zij toch even kon genieten. Voor mijzelf ben ik weer bij de huisarts geweest. Aangezien er geen verbetering, maar eerder verdere achteruitgang  zit in mijn situatie heb ik besproken de hulp wat hogerop te zoeken. De huisarts gaat kijken of er meer, of andere therapie moet komen en of er iets gedaan moet worden met extra of andere medicatie. Samen met de huisarts hebben we het idee dat er een mogelijkheid is van een psychologisch trauma. De huisarts vindt het namelijk niet onmogelijk gezien alles wat er is gebeurd omtrent de gezondheid van mijn vrouw. Sommige situaties krijg ik niet van mijn netvlies af. Hoeveel mensen, hoeveel liefde en aandacht ik ook om mij heen kreeg, ik heb mij zo ontzettend vaak eenzaam gevoeld. Nog heb ik dit regelmatig. En ik heb echt kanjers om ons heen hoor. Maar soms……

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X