Werk en mantelzorg: Ondanks opname toch aan het werk

Foto: Claudia Otten
Foto: Claudia Otten

De operatie is gedaan en mijn vrouw is weer terug op de verpleeg afdeling. De operatie is goed gegaan volgens de arts die we kort even hebben gesproken. De schouder was ernstig(er) aangetast. Het bod is zachter dan gebruikelijk wat veroorzaakt is door de aantasting.

De eerste nacht na de operatie zit er op.
Mijn vrouw heeft een roerige nacht achter de rug met erg veel pijn. Gelukkig is er wel goede pijnstilling in de vorm van morfine. Hierdoor krijgt ze wel wat dronkenpraat maar is beter dan pijn. Vandaag gaat er een scan gemaakt worden om te kijken hoe de schouder en aangebrachte prothese er uit zien.
Later in de ochtend zal ik per telefoon een overleg hebben met de artsen als deze een bezoekje aan mijn vrouw brengen. Fijn dat dit zo kan. Door de vergeetachtigheid van mijn vrouw is dit een prettige oplossing maar kan ik wel gewoon op het werk zijn en hoef ik tussendoor niet weg of een vrije dag te nemen.

En net als je denkt dat het lekker loopt is het al weer Bingo wat betreft de communicatie, het herinneren van gemaakte afspraken en adviezen.
Ik heb zondagavond alles nog uitgebreid doorgenomen, alles laten noteren in het dossier etc. Als er iets besloten zou worden eerst of ook contact met mij.
Resultaat: Vrouw die in paniek is, artsen en verpleging die er niets meer van snappen, van het kastje naar de muur, en ik kan iedereen weer bellen. En dat terwijl ik op het werk ben..
Geweldig.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top