skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Moeite Met Los Maken Van Tv

Werk en mantelzorg: moeite met los maken van tv

Afgelopen week is de ambulant ondersteuner van de fact/ggz weer geweest bij mijn vrouw. Samen hebben mijn vrouw en ik de terugval van haar besproken. In het gesprek is ook het vele slapen overdag en moeilijk naar bed gaan in de avond/nacht besproken. Het is geen omdraaien van dag – nacht ritme. Mijn vrouw heeft moeite zich los te maken van de tv. Uiteraard is het ook een vorm van ontspanning, maar als dit tot vroeg in de morgen is, krijg je toch een andere situatie. Mijn vrouw wil graag activiteiten doen overdag, maar legt de lat meteen hoog. In het verleden heeft dit al voor mislukte pogingen gezorgd en bijbehorende frustratie. Nu is het fact/ggz verhuist naar een pand vlak bij onze woning. Tijdens een open dag in verband met de opening zijn wij in het nieuwe pand geweest. Mijn vrouw kan hier binnen tien minuten zijn met de scootmobiel. Ik heb geïnformeerd naar eventuele koffie inloop dagen of andere activiteiten. Er zijn koffie inloop momenten. Ook alleen voor dames. Mijn vrouw is hier enthousiast over. Gelukkig. Ook is er eens per week een kookclubje. Dit alles zonder verplichtingen. Naar mijn mening gaat dit om te beginnen beter aanslaan bij mijn vrouw. Als iets een verplicht karakter heeft levert het demotivatie op. Of het lukt zal de tijd leren. Binnenkort gaat zij  kijken bij de koffie inloop. Met mijzelf gaat het zwaar. Ik vlakte door de medicatie overdag helemaal af. Niet prettig. Een paar dagen geleden was ik hier zodoende mee gestopt. Helaas is zonder medicatie overdag geen optie ben ik achter gekomen. Woensdag heb ik weer een afspraak met de huisarts. Ik ga dit bespreken. Ook heb ik aankomende week een afspraak met de psycholoog waarbij ik dit ga bespreken. Dit weekend is echt een mini-rampje voor mij. Ik ben zeer onrustig. Echt naar, ook voor mijn vrouw.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X