skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Mijn Vrouw Is Heel Onrustig

werk en mantelzorg: mijn vrouw is heel onrustig

Zware week achter de rug waarin mijn vrouw heel onrustig was. Mijn vrouw had een behoorlijke dip. Boos op haar lichaam en hoofd welke niet meewerken. Het gevolg is verdriet en frustratie. Zwaar om haar in dit gevecht te zien. Omdat mijn vrouw ook steeds meer moeite krijgt met het trap lopen gaan wij in samenwerking met Cordaan en de GGZ/Fact proberen versneld een (aanleun) woning te krijgen. Het kan echt niet veel langer zo. Ik heb contact gehad met de belastingdienst zoals ik eerder schreef over ons inkomen en eventueel toch in aanmerking te komen voor sociale huurwoningen. Ons inkomen ligt boven deze grens. De belastingdienst kon mij hier niet veel over vertellen aangezien inkomen inkomen is. Punt. Begrijpelijk. Hierop heb ik contact gehad met een zorgcentrum om eens te informeren of deze hier informatie over kon geven. En die informatie kreeg ik. Doordat mijn vrouw een indicatie heeft van 10 uren of meer zorg wordt er niet gekeken naar het verzamelinkomen en mogen wij een woning aanvaarden binnen de sociale huurgrens. Dat is goed nieuws. Vandaag ook contact gehad met de WMO helpdesk voor het aanvragen van verhuiskosten. Hiervoor zou een indicatiegesprek plaats moeten vinden. Aangezien wij in oktober al een indicatiegesprek hebben gehad voor de vervoerspas, aanvullend openbaarvervoer, vroeg ik of deze indicatie niet ook hiervoor gebruikt kan worden. Ze vonden het een afwijkende vraag maar JA het kan en mag. Ik heb al contact gehad met het indicatie bureau welke deze gaan indienen. Onbegrijpelijk dat ze dit niet zelf verzinnen.
Gisteren hebben mijn vrouw en ik ook een gesprek gehad met de psychiater van de GGZ/Fact. In overleg is de dosering antipsychotica medicatie gehalveerd. Als dit na 6 weken goed zou gaan kon er besproken worden helemaal te stoppen. Sinds gisteren is mijn vrouw vrij van deze medicatie. Wel moest ik beloven goed te blijven opletten op veranderingen. De problemen en klachten welke mijn vrouw nog ondervind hebben naar mijn mening geen oorzaak in de psychiatrische ziektebeelden. Hier is de psychiater het mee eens en zijn eerder te wijten aan de vasculaire dementie. De antipsychotica heeft een bijwerking op de gewichtstoename welke mijn vrouw als ondragelijk ervaart. Begrijpelijk. Deze bijwerking is op dit moment erger dan de reden waarom er begonnen is met deze medicatie. Ik hoop dat door het stoppen mijn vrouw zich wat beter in haar vel gaat voelen.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X