skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Een Lastige Combinatie #vast #zzp #opinie

Werk en mantelzorg: een lastige combinatie #vast #zzp #opinie

Je leest er wel vaker over: onderzoek naar de wensen van werkende mantelzorgers. Wat hebben ze nou nodig, behalve drie of vier extra uren in een dag en een grote ketel met toverdrank, zodat ze áltijd energie hebben? Nou, mantelzorgers met werk hebben behoefte aan flexibele werktijden en ze willen ook thuis kunnen werken. Daarnaast willen ze graag professionele hulp bij de zorg en hulp bij regelwerk en administratie. Dat meldde de FNV eind vorig jaar na een onderzoek.

De cijfers komen van ruim 2750 ondervraagden, dus het gaat echt om een grote groep en betrouwbare uitkomsten. De meeste mantelzorgers willen graag werken naast hun zorgtaken. De onderzoekers concluderen dat wie voor een naaste zorgt en blijft werken, meestal beter af is dan een mantelzorger zónder baan. Dat komt vermoedelijk doordat het werk een prettige afleiding is en er morele ondersteuning is van collega’s. Volgens de onderzoekers moeten werkgevers dus met mantelzorgers meedenken, en extra ruimte bieden met flexibele werktijden, thuiswerken en betaald verlof.

En nu de praktijk. Sinds een paar weken zorg ik intensief voor mijn moeder, die door een lastige enkelbreuk aan huis is gekluisterd. Ze mag niet bewegen, dus ik ben er maar druk mee. Naast het eindeloze regelen en doktersbezoekjes vind ik het met name zwaar om heel regelmatig thuis te zijn, om alle maaltijden en hand- en spandiensten te verzorgen. Als ik een vaste werkgever had, zou ik dat ook zeker aankaarten.

Durf ik niet

Maar dat heb ik niet. Ik werk als ZZP’er en heb verschillende opdrachtgevers. Het voordeel daarvan is: ik héb al flexibele werktijden. En ik kán al thuiswerken. Maar er zijn ook enorme nadelen. Natuurlijk krijg ik geen betaald verlof. Geen enkele opdrachtgever heeft mij in dienst, geen enkele opdrachtgever heeft zin of tijd of budget of de wettelijke verplichting om mij tegemoet te komen. Laat ik maar meteen open kaart spelen: dat durf ik ook helemaal niet te vragen.

Maar het gaat niet alleen om verlof. Het gaat ook om doorlopende inkomsten. Door het intensieve mantelzorgen ben ik in afgelopen weken veel werk misgelopen. Het is heel simpel: de uren die ik zorg, kan ik niet werken. Als ik minder werk, kan ik minder rekeningen schrijven en heb ik minder inkomsten. Ik heb de afgelopen weken gemiddeld zo’n 5 tot 6 uur per dag voor mijn moeder gezorgd, dus reken maar uit.

Werkrelatie op het spel

Bovendien heb ik door het zorgen waarschijnlijk mijn werkrelatie met één a twee opdrachtgevers op het spel gezet. Opdrachtgevers zijn geen werkgevers. Zij willen van mij – van geen enkele opdrachtnemer – een “nee”, “graag, maar wel wat later” of “maar mijn moeder” horen. Zij gaan voor “gisteren klaar”, “scherpe prijzen” en “voor jou tien anderen”.

Daar lig ik ’s nachts soms van wakker. Ik zorg met liefde voor mijn moeder. Mantelzorgers mét een vaste baan hebben het al zwaar. Maar zonder vaste baan is het helemaal een ramp. Is daar niks op te verzinnen? En zo ja, wat?

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X