skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Ik Zit Behoorlijk Met Mijn Gevoel In De Knoop

Werk en mantelzorg: Ik zit behoorlijk met mijn gevoel in de knoop

Ik zit weer eens behoorlijk met mijn gevoel in de knoop.
Gelukkig is de herindicatie goed gegaan. Zoals ik al verwachte is de indicatie omhoog bijgesteld. Positief is de bevestiging dat de zorg zwaar(der) is geworden. Het positieve is tevens ook het negatieve. Bevestiging dat de zorg zwaar(der) is. Om alle ballen in de lucht te houden, de zorg en aandacht voor mijn vrouw te waarborgen, maar ook de zorg voor mij zelf te waarborgen. Dat is nog het moeilijkste deel. Regelmatig krijg ik goed bedoelde adviezen: zorg voor je zelf, geef uit handen. Helaas, als het kon deed ik het. Maar door allerlei dingen wil mijn vrouw dit niet. En ik begrijp dat. Ik ken de dingen, de problemen. Ik weet wat mijn vrouw heeft meegemaakt. Ik weet wat wij samen hebben meegemaakt. De gevechten om leven of dood. Een aantal maal zelfs. Ik wil mij dan ook echt tot het laatst inzetten voor mijn vrouw. Voor ons. Het heeft mij veel gekost. Zo ook op werkgebied en financieel gebied. Van vroeger 70 à 90 uur per week werken nu nog 20 uur. Dat doet uiteraard wat. Helaas zijn er geen goeie regelingen vanuit de werkgever en/of Cao. Even een voorbeeld: bij zwangerschap en bevalling is er een ruime verlofregeling. Bij de situatie waarin ik zit heb ik kortdurend verlof van 4 dagen of langdurig verlof tegen nul salaris. Uiteraard kan ik ook nog onbetaald verlof nemen of, zoals ik uiteindelijk heb gedaan, mijn contracturen fors naar beneden laten bijstellen. En op zijn de regelingen en de kosten zijn hoog. Maar begrijp mij niet verkeerd, ik vind de regelingen bij zwangerschap en bevalling perfect en nodig. Het is het mooiste wat er kan gebeuren. Een nieuw leventje. Maar het contrast is groot. Ik probeer het mogelijk te maken dat mijn vrouw en ik zolang als mogelijk samen kunnen wonen en genieten. Maar wel met de wetenschap dat dit tot een eind komt. Dat doet pijn.
Maar goed, genoeg gezeurd. Vanmiddag weer naar het werk.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X