Werk en mantelzorg: Ik ben met stomheid geslagen

Foto: Claudia Otten
Foto: Claudia Otten

Zojuist de verpleegkundige van vanmorgen gesproken. Deze is van mening dat de aanval welke mijn vrouw vanmorgen had een aanval door haar borderline is en paniek.
Ik ben werkelijk met de grootste stomheid geslagen die er maar mogelijk is.

Na alle gedoe van gisteren heeft mijn vrouw een redelijk goede nacht gehad. Gisteren heb ik een gesprek gehad met de verpleegkundige waarin ik op een nette en correcte manier maar stevig heb uitgelegd wat ik vind van de handelwijze naar aanleiding van de vochtophoping/overvulling welke mijn vrouw had. Het uiteindelijke resultaat is dat er een excuus is gegeven voor de verkeerde inschatting en de wijze waarop ik door de telefoon te woord ben gestaan. Ook is er gisteren een uitgebreid neurologische onderzoek gedaan. Tevens zal er naar alle waarschijnlijkheid ook een extra dialyse gedaan ingezet worden. Ook extra bloedonderzoek zal vandaag gedaan worden omdat ik vind dat mijn vrouw (te veel) motorische problemen heeft.
Vannacht rond 03.00uur heeft mijn vrouw een douche genomen. Vreemde hieraan is dat zij het zich niet kan herinneren.
Gisteravond heb ik het eerste contact gehad met de thuiszorg welke ingezet gaat worden als mijn vrouw thuis komt. Wat wel weer vreemd is, is dat de thuiszorg vandaag al wilde komen omdat mijn vrouw gisteren ontslagen is uit het ziekenhuis. Laten we het maar op een communicatie fout houden.

Gisteren een drukke dag gehad.
Als we zonder tegengas gedaan hadden zoals de artsen ons voorschreven was mijn vrouw woensdagochtend, donderdagochtend en vrijdagavond met ontslag gegaan.
Uiteindelijk is het aankomende zaterdagochtend geworden.
Het blijkt maar weer eens dat er niet bepaald meegedacht, maar misschien nog wel erger, niet nagedacht en moet je de verpleegkundige en artsen overal aan herinneren en op wijzen.
Nadat ik dinsdag de verpleegkundige had gewaarschuwd dat ik het vermoeden had van overdosering morfine. Ik bleek gelijk te hebben en de medicatie is aangepast. Er was geen rekening gehouden met het feit dat mijn vrouw geen klaring en nier functie heeft.
Na de overvulling welke woensdagochtend optrad en niet goed was ingeschat door de verpleegkundige is er een hoop gebeurt. In eens kwam er een zeer uitgebreid neurologisch onderzoek etc. Er is gebleken dat het hb veel te laag is en een transfusie nodig is. Ze kwamen er ook achter dat mijn vrouw idd nog niet naar huis kon. Het kon wel donderdagochtend. Alleen was er nog niets geregeld. Geen fysiotherapie, geen vervoer voor de dialyse dagen en geen thuiszorg. Vergeten.
Gisteren druk bezig geweest om dit allemaal te regelen. Gelukkig mag mijn vrouw na de dialyse van vanmiddag nog een nachtje blijven en kan zij zaterdag in alle rust naar huis. Je moet het wel vragen, goed uitleggen waarom je vind dat dit het verstandigste is maar dan lukt het uiteindelijk wel. Jammer dat het zo moet.
Aangezien mijn vrouw geen auto mag rijden de komende weken is het vervoer naar de dialyse geregeld door het ziekenhuis. Fysiotherapie was ook voorgeschreven en moesten we een therapeut zoeken waar mijn vrouw naar toe kan gaan. Als zelf reizen naar dialyse niet lukt en mag zou het dan wel lukken naar de fysiotherapeut was mijn vraag. Daar was niet aan gedacht. Nu is therapie aan huis voorgeschreven. Hoe komen ze op het idee. (..)

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top