Werk en mantelzorg: Het gaat nog veel gekker worden

Foto: Claudia Otten
Foto: Claudia Otten

Het gaat nog veel gekker worden. Tegen alle berichten in is de taxivervoer voor de dialyse niet geregeld. Ik moest hiervoor een artsenverklaring hebben. ???
Hebben ze de verkeerde vervoer geregeld.. Kan ik ook weer achteraan.

Na een turbulente dag en avond gisteren lijkt het er op dat mijn vrouw vandaag weer naar huis mag.
Gisterenochtend trof ik mijn vrouw aan in een afwezige en verminderd alerte toestand. De verpleegkundige en arts waren er ook al bij geweest maar konden niet iets afwijkends vinden wat dit zou kunnen veroorzaken. Ik hield het op een psychologische/stress aanval. Na wat overleggen kon de arts zich hier ook wel in vinden. Tijdens de dialyse heeft mijn vrouw weer een aanval als deze gekregen. Ik heb contact gehad met de maatschappelijk werker van de dialyse welke mijn vrouw erg goed kent. Zij deelde mijn mening. Tijdens de dialyse heeft mijn vrouw ook een bloedtransfusie gekregen om het hb gehalte een boost te geven. In de avond, tijdens de dialyse, probeerde ik mijn vrouw telefonisch te bereiken maar kreeg een verpleegkundige aan de telefoon. Mijn vrouw had weer een aanval. Na overleg ben ik toch maar even naar haar toe te gaan. Gelukkig kwam ze weer wat bij. Vanmorgen vroeg, 6 uur, belde mijn vrouw mij op dat ze vandaag wel naar huis kan. Er is overleg geweest met de verpleegkundige en zoals het er nu voor staat kan dit inderdaad.
Met hulp van lieve vrienden ga ik mijn vrouw rond 10.00 halen.
Kijken of het allemaal wil lukken.

Als mijn vrouw thuis is kan ik meteen de thuiszorg en fysiotherapie opstarten. Zij zijn allemaal op de hoogte en alles is geregel. Ook de taxivervoer naar de dialyse is helemaal geregeld en kan ik ook met een telefoontje opstarten. Zo is toch alles goed gekomen. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Gelukkig weet ik na al die jaren de weg een beetje. Als je afhankelijk bent van bepaalde mensen komt er weinig van terecht.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top