skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Hectische Dagen

Werk en mantelzorg: Hectische dagen

Drie hectische dagen achter de rug.
Afgelopen vrijdag belde mijn vrouw mij op het werk dat zij zonder een medicatie zat en dit hard nodig heeft maar geen herhaal recept. Mijn vrouw was in paniek. Omdat het een antibiotica betreft en de huisarts niet de voorschrijver is wilde deze logisch niet herhalen. Zodoende nam mijn vrouw in paniek contact op met mij. Ik vond het vreemd dat mijn vrouw een jaar na de transplantatie nog antibiotica moet innemen. Tijdens mijn werk heb ik contact opgenomen met de arts welke de medicatie had voorgeschreven. De assistente zou zorgen voor een herhaal recept en per fax naar de apotheek zenden. Toch bleef ik het vreemd vinden. En ik blijk gelijk te hebben. Maar dit kwam gisteren pas boven tafel. Mijn vrouw heeft een jaar lang de antibiotica ingenomen zonder noodzaak. Uiteraard is dit direct gestopt. Afgelopen maandag heb ik een taxi besteld voor mijn vrouw om haar dinsdag avond naar de manege te brengen. Mijn vrouw was erg onzeker over de taxi door eerdere ervaringen van toen zij nog dialyseerde. Dinsdag avond hebben wij voor niets op deze taxi zitten wachten. De taxi is niet geweest. De frustratie bij mijn vrouw was zo hoog dat dit thuis hoog opliep. Ik kon niet tot haar doordringen, kon haar niet bedaren en kreeg ik ook de volle laag. Ondanks dat ik het kan begrijpen was het voor mij even te veel van het goede. Vandaag had dit als gevolg dat mijn vrouw nog steeds behoorlijk van slag is. Door het niet verschijnen van de taxi, maar ook door haar gedrag naar mij. Gelukkig ben ik het al weer kwijt waardoor ik er voor mijn vrouw kan zijn. Morgen moet ik weer twee dagen beschikbaar zijn voor het werk, Eerste dag een cursus en tweede dag een avonddienst. Vanavond nog een beetje rust proberen te nemen na deze dagen. Morgen vroeg weer op.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X