Werk en mantelzorg: gelukkig is het opgelost

Gisteren hadden we weer eens gestress met de pleisters en verdovingszalf welke mijn vrouw gebruikt ter voorbereiding van de dialyse. Het aanprikken is een nog al pijnlijk gebeuren. Hiervoor gebruikt mijn vrouw deze zalf. Discussies hebben we gehad voordat mijn vrouw de pleisters en zalf eindelijk kreeg via de zorgverzekering.

Lang is dit goed gegaan tot gisteren. Verkeerde verpakking zalf en geen pleisters. Foutje van het systeem en verkeerde invoer, maar daar sta je dan met een probleem. Mijn vrouw moest binnen het uur naar het ziekenhuis voor de behandeling en ik moest naar het werk. Uiteindelijk heeft de apotheek de benodigde spullen laten bezorgen.

Gelukkig opgelost maar wel vervelend. Uiteindelijk is mijn vrouw op tijd vertrokken naar het ziekenhuis en ik naar het werk voor een avonddienst.

Vanmorgen zijn we in de AMC geweest om het bloedvatenstelsel in de buik en liesstreek te controleren bij mijn vrouw. Er zal op korte termijn een echo en scan gemaakt worden. Dit zal nog voor de operatie van de schouder plaats vinden.
Door deze zelfde arts is ook de buikwondbreuk onderzocht welke mijn vrouw heeft opgelopen door alle operaties aan haar buik en het weer uitnemen van de donornier 1.5 jaar geleden. Er zit inderdaad een grote wondbreuk.

Voordeel van een grote breuk is dat er verminderde kans is op afklemming van de darm. Nadeel is dat deze snel (nog) groter kan worden. Met een corrigerende operatie zou er iets aan gedaan kunnen worden alleen kan mijn vrouw dan voorlopig geen donornier ontvangen door de verminderde weerstand en infectie gevaar. Zodoende is het advies het voor voorlopig zo te laten en een breukband is voorgeschreven ter ondersteuning. Eventueel kan er een jaar na de transplantatie alsnog iets gedaan worden aan de breuk.

Vandaag is een werkdag voor mij. Maar door eerder te beginnen en zo de werkzaamheden voor mijn collega,s op te starten kon ik tussendoor even weg om mee te gaan naar het ziekenhuis. Dit is dicht bij mijn werk. Ik ben blij dat dit zo mogelijk is. Weer een resultaat van mijn strijd welke ik als mantelzorger bijna 3 jaar heb moeten voeren met mijn leidinggevende alvorens het zover is. Maar geweldig dat dit nu zo kan.

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top