Werk en mantelzorg – Eindelijk uitslag gekregen!

Foto: Claudia Otten
Foto: Claudia Otten

Na een lange tijd van onderzoeken en afwachten hebben we eindelijk de uitslag gekregen van de cardioloog welke een second opinion heeft gedaan. Dit is nog naar aanleiding van de hartoperatie welke afgelopen zomer gedaan zou worden bij mijn vrouw maar niet volledig is uitgevoerd.
Het hart is inderdaad in verminderde conditie. Ook de verkalking van hartkleppen en aorta is aanwezig. De verkalking van de hartkleppen is zorgelijk maar niet ernstig genoeg om direct in te (moeten) grijpen. De beslissing welke afgelopen zomer is genomen om de hartklep(pen) niet te vervangen is voor dat moment juist geweest. Wel moet er regelmatig controle gedaan worden om zo de eventuele achteruitgang van het hart goed in de gaten te houden. Wat betreft het kunnen ondergaan van operatie,s en narcose ziet de cardioloog geen beperkingen. Dit is gunstig voor een plaatsing op de transplantatielijst.

Dan was is er nog het onderzoek welke de oogarts heeft gedaan. Dit omdat mijn vrouw minder goed ziet dan je zou wensen. Na diverse onderzoeken is er geen duidelijke oorzaak gevonden. De vele medicatie en de nierfalen hebben zeker invloed, maar een aanpassing van de medicatie is lastig en het nierfalen is niet zo even op te lossen. Er is wel een bril voorgeschreven om wat te compenseren.

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top