skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: De Wmo Vergoedt Niet Alles

Werk en mantelzorg: De wmo vergoedt niet alles

Eindelijk. … Er is vandaag een huisbezoek geweest van het indicatieburo. Het is een goed gesprek geweest waarin onze wensen voor aanpassingen zijn besproken. Verhuizen zou volgens de richtlijnen de voorkeur hebben, maar er is krapte/onmogelijk op de huizenmarkt. Dus dan moet je toch wat. Dus alsnog het gesprek weten te buigen naar ‘blijven wonen in de huidige situatie en aanpassen waar mogelijk’. Er zal zo goed als zeker een indicatie afgegeven worden voor een traplift. Tevens ook een intercom voor aan de voordeur en automatische deuropener. Valbeveiliging, douchestoel en beugels worden niet vanuit de wmo vergoed.

Overigens zet ik wel een groot vraagteken bij “Vergoed”. Je betaalt net zo lang eigen bijdrage tot de aanschafwaarde is terugbetaald.

Na het bezoek heb ik per mail de contactpersoon van de backoffice op de hoogte gebracht van het huisbezoek en wat er is besproken. Ook heb ik mijn ongenoegen beschreven over het niet vergoeden van de valbeveiliging, douchestoel en beugels. Nu afwachten hoe snel het vervolg zal zijn. Dat alle instanties ondertussen op de hoogte zijn is mij duidelijk. Gisteren belde iemand van het sociaal loket om te informeren hoe het er voor staat met de aanvraag.

Morgen heb ik een drukke dag met een cursus maar hierna ben ik gelukkig weer een paar dagen vrij.

“Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger.”

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X