Foto © Claudia Otten

Werk en mantelzorg – de financiële schade ligt bij ons

Schreef ik de vorige keer dat het probleem met de niet ontvangen PGB van december 2018 net is opgelost… Vandaag maar eens gaan informeren hoe het ervoor staat. Contact opgenomen met de SVB die mij weet te melden dat de betaling inderdaad vandaag is ontvangen vanuit de zorgverzekering,  maar dat de verloning nog wel even op zich kan laten wachten. Minimaal nog veertien dagen. Maar de SVB had meer nieuws: doordat december 2018 in februari 2019 zal worden uitbetaald, samen met de declaratie van januari 2019 qua loonheffingen dit  in ons nadeel zal komen, een tiental euro’s. SVB wijst naar de zorgverzekering, en andersom. De zorgverzekering geeft aan dat wij dan maar een klacht moeten indienen De medewerker gaf zelfs aan dat zij hun best hebben gedaan. Een foutje kan gemaakt worden, maar de financiële schade ligt nu bij ons. Verbijsterd ben ik.
Vandaag ben ik voor het eerst na maanden weer gaan sporten in een revalidatiecentrum. Wat was het ouderwets heerlijk. Ik bemerk wel dat het op verschillende vlakken moeite kost, en dan niet qua conditie en kracht. Deze waren tot mijn verbazing nog best goed. Mijn vrouw is nu naar de dialyse afdeling van het ziekenhuis waar zij jaren is behandeld, maar nu gelukkig voor visite. Morgen ga ik weer met mijn vrouw naar de manege waar zij dan een uurtje kan ontspannen. Maar eerst ga ik morgen naar de huisarts en psycholoog.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top