skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Dagelijkse Zaken Kunnen Heel Moeilijk Zijn

Werk en mantelzorg: Dagelijkse zaken kunnen heel moeilijk zijn

Het lijken gewone, dagelijkse zaken maar deze kunnen toch heel moeilijk zijn.
Mijn vrouw moest al een poosje naar de kapper maar wist dit telkens te vermijden en uit te stellen. Vandaag lukte mijn poging dan toch na een flinke huilbui. Angst en onzekerheid maakte het voor mijn vrouw bijna onmogelijk om te gaan.

Nieuwe kapper

De kapper waar mijn vrouw altijd perse naar toe wilde bleek nu plotseling te ver. Ook wilde mijn vrouw naar een kapper waar zij zelfstandig naar toe kan gaan. Maar als ik beloofde mee te gaan, wat ik uiteraard deed, wilde mijn vrouw vandaag de nieuwe kapper proberen. Gelukkig was dit een vriendelijke vrouw die volgens mij direct door had hoe de situatie in elkaar steekt. Toch was deze hele situatie voor mij ook even vreemd. We hebben dit nog niet eerder meegemaakt. Toch denk ik wel dat dit soort probleempjes vaker zullen gaan voorkomen. Opvallend is dat mijn vrouw steeds meer en vaker angst gevoelens heeft om de meest uitlopende zaken en of situaties.

Combinatie werk en mantelzorg

Twee jaar geleden, misschien wel langer geleden heb ik op mijn werk tijdens een vergadering van de OR-VGWM commissie uitleg gegeven waar ik als collega tegenaan loop/liep in de combinatie werk-mantelzorg. Ook de tegenwerking welke ik heb ondervonden van een leidinggevende. Ook heb ik de gelegenheid gekregen uit te leggen wat ik denk dat simpele oplossingen kunnen zijn. Een paar maanden geleden kwam er plotseling een enquete welke verzonden was aan mantelzorgers binnen de organisatie waar ik voor werk. Er is bij mijn werkgever dus inzicht over het aantal werkzame mantelzorgers. (..) Vorige week las ik een notule van de OR-VGWM waarin vermeld werd dat er een enquete is geweest onder de mantelzorgers maar dat deze nooit verwerkt is of bekeken. Hierop heb ik een reactie per mail verstuurd naar de OR-VGWM dat ik geschrokken ben van deze bevindingen. Vandaag belde de voorzitter op voor een gesprek. Het balletje rolt weer. Mij benieuwen.

WMO

Vandaag ook contact gehad met iWoon. Een vrijwilligers organisatie welke helpt bij het aanvragen van wmo zaken. In ons geval andere woonruimte of eventuele aanpassingen in onze woning. We waren het al snel eens dat benodigde aanpassingen in onze woning zo goed als niet mogelijk zijn. Aankomende week zal er weer contact zijn. Ik ben heel nieuwsgierig wat deze voor ons kunnen betekenen.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X