skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Werk en mantelzorg: Controle

Gisteren had mijn vrouw twee afspraken staan in het ziekenhuis. Geriatrie voor de half jaarlijkse controle en bij de nefrologie voor controle van de donornier. Conclusie bij geriatrie is dat er een kleine achteruitgang is, maar dat er weinig tot geen behandeling mogelijk is. Er zal contact opgenomen worden met het fact ouderen waar mijn vrouw nu ondersteuning van krijgt om te overleggen. Hopelijk krijgt mijn vrouw ondersteuning bij dat wat zij nog wel (goed) kan. Over een half jaar weer controle, of als er reden toe is, eerder. Bij de controle van de nefrologie was alles gelukkig goed. Mijn vrouw is overgedragen aan het ziekenhuis waar zij altijd onder controle is geweest. Het is gebruikelijk dat het eerste jaar na transplantatie je onder controle bent van het AMC in dit geval. Mijn vrouw heeft echt gevochten om haar oude vertrouwde arts/nefroloog weer te krijgen en dit is gelukt. Het geluk op haar gezicht is onbetaalbaar. Zeer goed gesprek gehad over hoe het nu gaat, hoe het het afgelopen jaar is gelopen. Wat een kunstenaar is deze man. Mijn vrouw ging met een grote glimlach naar huis. Er is ook besproken dat mijn vrouw op haar verzoek een mammareductie operatie gaat krijgen. Door de medicatie is er een medische en psychlogische noodzaak afgegeven. Dit zal een zware tijd worden als de operatie gedaan is. Maar voor nu mag ik een weekend vroege diensten werken.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X