skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Confronterend Gesprek

Werk en mantelzorg: confronterend gesprek

Zojuist een confronteerd gesprek gehad met de psycholoog van de fact/ggz. Mijn vrouw loopt steeds vaker over de dag tegen het besef op dat zij minder kan, minder zelfstandig aan het worden is. Gisteren bijvoorbeeld wist mijn vrouw niet meer hoe met de tuinslang om te gaan tijdens het water geven aan de planten. Mijn vrouw raakte er helemaal van slag van. Dit vandaag onder andere besproken. In het neuropsychologisch onderzoek is vasculaire dementie symptomen ontdekt. Iets waar ik een aantal jaren geleden al mijn vermoedens over had uitgesproken maar toen wilde de artsen er niet aan. Mijn vrouw was hier te jong voor. Nu is mijn vrouw 54.(..) Nog steeds (te) jong voor dementie, Maar nu is er dan toch aanwijzing. Nu weet ik dat het niet te voorkomen zou zijn geweest, maar toch is het zuur. Een paar weken geleden zijn mijn vrouw en ik bij onze huisarts terecht gekomen voor het vragen van een neuropsychologisch onderzoek welke deze direct voorschreef. Uiteraard is dit niet zomaar uit de lucht komen vallen. Ik constateerde al langer achteruitgang op dementie gebied. Tot mijn vrouw uit zich zelf duidelijk aangaf het zelf te bemerken. Volgende ochtend zaten we bij de huisarts.
Volgende week heeft mijn vrouw vervolg onderzoeken naar aanleiding van deze bevindingen. Er zal een extra neuropsychologisch onderzoek gedaan worden en een mri hersenscan. Natuurlijk lees je veel over dementie. Natuurlijk leef ik al langer met het idee dat mijn vrouw dementie zou kunnen hebben. In het ziekenhuis waar mijn vrouw dialyseerde heb ik het er wel eens over gehad met de artsen. Van een echt onderzoek is het toen niet gekomen. Maar tjonge. Als het nu in eens zo snel gaat met bepaalde achteruitgang. Wat zal de toekomst brengen. Mijn vrouw is hier nog zo jong voor, maar ik ook. Wat moet het worden. Hoe gaat het verlopen. Krijg ik de gelegenheid om mijn vrouw nog op een manier te ondersteunen en ik ook nog leuk kan leven. Zoals het nu gaat kan ik niet lang meer volhouden. Krijgt mijn vrouw de pgb wel toegewezen. Wij hopen het samen zo.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X