skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: ‘Ik Ben Al Moe Bij De Gedachte’

Werk en mantelzorg: ‘Ik ben al moe bij de gedachte’

Vandaag hadden mijn vrouw en ik weer een afspraak staan bij de Fact/ggz. Doel om de hulpvraag van mijn vrouw nogmaals te bespreken en eventuele vervolgplannen te bespreken. Uiteraard hebben wij de hulpvraag samen doorgesproken maar vanmorgen kon mijn vrouw zich hier niets meer van herinneren. Gelukkig liet mijn geheugen ons niet in de steek. Ik had werkelijk nooit gedacht de vraag PGB aanvragen te stellen. Maar toch hebben we de aanvraag in werking gezet. Ik vind het echt verschrikkelijk om te moeten toegeven maar ik kan het zo als het nu gaat niet veel langer meer volhouden. De druk van werk- mantelzorg ( welke steeds complexer aan het worden is) en voor mij zelf zorgen is niet meer te combineren. Na al deze jaren ben ik op, moe. Ik wil heel graag zo lang al het kan de zorg voor mijn vrouw op mij nemen maar er moet dan een stukje verplichting naar werk worden weg genomen. Hier hebben wij dan een pgb voor nodig, om het stukje inkomstenderving geheel of gedeeltelijk op te vangen. Binnenkort hebben we een afspraak bij het sociaal loket. Uiteraard kreeg ik bij het maken van de informatie afspraak al de kreten: participatie en gebruikelijke te leveren zorg om de oren. Dat ik wel even duidelijk weet dat het allemaal niet zo maar kan een pgb aanvragen. Ik heb nog geen woord gesproken over de situatie maar had deze informatie alvast binnen. Vanmorgen ben ik meteen aan het werk gegaan om steun te krijgen bij het formuleren van onze pgb aanvraag. Er is al contact geweest met de maatschappelijk werker van de afdeling niertransplantatie en er staat al een afspraak met de huisarts. De maatschappelijk werker van het Fact gaat ook in gesprek met het team en voor volgende week staat er een afspraak met de psychiater om alles te bespreken. Omdat het nog niet compleet genoeg is staat er ook de afspraak van het neuropsychologisch onderzoek in de agenda. Op mijn verjaardag. Mogelijk dat de eventuele uitslagen de aanvraag ook kunnen versterken. Na dit alles vanmorgen gedaan te hebben was het tijd om naar het werk te gaan. Weer een overvolle dag. Morgen mag ik er ook al vroeg weer uit voor een cursusdag. Ik ben al moe bij de gedachten. Adem in, adem uit..

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X