skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Aanvraag Voor Ondersteuning Vanuit De Wmo

Werk en mantelzorg: aanvraag voor ondersteuning vanuit de wmo

Afgelopen week heeft een medewerker van het zorgloket toch nog contact opgenomen met mij. Het gesprek begon met meerdere malen excuses aanbieden door de medewerker, aangezien deze bijna twee weken eerder al contact zou hebben opgenomen. Maar uitkomst van het gesprek is een uitnodiging om, na acht maanden, alsnog een aanvraaggesprek te houden voor ondersteuning vanuit de wmo. Doel is een eventuele pgb aan te vragen en te bekijken of er nog andere voorzieningen zijn welke wij voor mijn vrouw kunnen gebruiken. Wens is onder andere een duwrolstoel of misschien wel een opvouwbare scootmobiel. Het gesprek zal aankomende maandag gehouden worden. Mij benieuwen. Afgelopen week ook nog een aantal maal contact gehad met het ziekenhuis in verband met de shunt van mijn vrouw, welke dicht zit, (deze wordt onder andere gebruikt voor bloedafname). Helaas is duidelijk geworden dat de shunt niet meer te redden is. Met de arts heb ik al een aantal alternatieven besproken. Aankomende week hoor ik hier meer over. Na overleg met de arts heeft deze ook contact gehad met mijn vrouw om haar gerust te stellen. Zij is er nog niet van op de hoogte dat er aan de shunt mogelijk niets meer gedaan kan worden. Wel is zij er van op de hoogte dat er een oplossing komt. Dat de shunt niet meer te redden is, zou mijn vrouw op dit moment niet aankunnen en haar te veel stress geven. Afgelopen dagen veel aan het werk geweest. Maar gelukkig ben ik nu een paar dagen vrij. Maandag zal een bedrijf de materialen voor de traplift afleveren en dinsdag zal deze geplaatst worden. Dan is eindelijk alles, zoals afgesproken is, klaar. Eindelijk. Het heeft mij bloed, zweet en tranen gekost, maar het is toch gelukt.

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X