skip to Main Content
Wereld Alzheimer Dag!

Wereld Alzheimer Dag!

Een dag om bij stil te staan. Het vroege journaal meldt dat het binnenkort volksziekte nummer 1 is. In gedachten zie ik dan een wereld voor me met meer dementerenden dan gezonde mensen, wie gaat wie dan verzorgen?

Wereld Alzheimer Dag, met een muzikaal thema dit jaar.

Vroeger zongen we veel samen, mijn moeder en ik, vooral in de auto met het volume op 10. We hebben ook ooit eens samen meegedaan aan een cd-opname, zaten we als onderdeel van een enorm shantykoor in het thialfstadion van Heerenveen. Zeemansliederen, maar ook zigeuner muziek en Friese liedjes kon mijn moeder altijd erg waarderen. Ik word weer vrolijk als ik er aan terugdenk.

Muziek verbindt, muziek maakt vrolijk. Ondanks mijn matige zangkwaliteiten vind ik het heerlijk om te zingen. Vooral bij huishoudelijke bezigheden kan ik de volume knop nogal eens opendraaien en mee galmen, heerlijk. (We hebben een goede isolatie). Alzheimer en muziek, het past bij elkaar. Ik lees dat mensen helemaal in zichzelf  verzonken zijn door de ziekte van Alzheimer, maar dat de muziek ze nog wel kan bereiken.

Waar zouden we zijn zonder muziek. Denken aan muziek maakt al een gezellige stemming. Al zingend verschaf ik mijzelf toegang tot mijn moeders woning.

“Hello Goodmorning How Are You?”

“Als je voor mij zingt, kun je wel ophouden”.

Mirjam Kok

De ziekte van Alzheimer krijg je nooit alleen, mijn moeder kreeg de diagnose maar ook wij zijn belast. Sinds 2012 heb ik de zorg voor haar op me genomen. Het is soms zwaar en verdrietig, maar meestal maken we van de dag een feestje en is humor ons sterkste wapen.

Mirjam Kok

De ziekte van Alzheimer krijg je nooit alleen, mijn moeder kreeg de diagnose maar ook wij zijn belast. Sinds 2012 heb ik de zorg voor haar op me genomen. Het is soms zwaar en verdrietig, maar meestal maken we van de dag een feestje en is humor ons sterkste wapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X