Welkom op Mantelzorgelijk, Nicolien!

fotoblog2Leuk nieuws op deze dinsdag, we gaan het team van Mantelzorgelijk uitbreiden met een nieuwe gastblogger! Een warm welkom aan Nicolien Reith. Zij combineert het moederschap en mantelzorgen voor haar moeder met een baan als mantelzorgmakelaar – en ze schrijft ook nog eens prachtige teksten! Dat leek ons een ideale mix voor een regelmatige bijdrage aan ons platform. En Nicolien heeft er zin in, volgende week maandag kun je haar eerste blog lezen. 

Maar laten we bij het begin beginnen! Nicolien stelt zich even in haar eigen woorden aan jullie voor.

‘Na een kort avontuur als commercieel medewerkster in een klein familiebedrijf – ik bleek niet geldgedreven genoeg – stapte ik jaren geleden intuïtief over naar de zorgbranche. Hier draaide het om mensen. Dat paste me. Ik organiseerde evenementen, bracht zieke en gezonde kinderen samen, medewerkers en buurtgenoten. Een spin-in-het-webfunctie met verbinden en creativiteit als hoofdmoot.

Bezuinigingen drukten me van de loonlijst, waarna ik in de bladenwereld belandde. Ik schreef, redigeerde, stuurde partijen en productieprocessen aan. En koos daarna voor mijn vrijheid als freelance tekstschrijver. In combinatie met mijn leven als moeder. Jarenlang interviewde ik wel honderden mensen. Met bijzondere, wetenswaardige – en soms ook saaie – verhalen. Maar het raakte op, ik wilde me op meer vlakken ontwikkelen, googelde op alles dat bij me paste –zorg, ondernemerschap, vernieuwing, communiceren, organiseren- en stuitte op de post-HBO opleiding Mantelzorgmakelaar. Dat rook naar kansen. Al was de ‘zorgtransitie’ toen nog niet uitgevonden.

Ruim een jaar geleden startte ik als zelfstandig mantelzorgmakelaar. De eerste van Amsterdam, maar misschien de twintigste van het land. Mantelzorgmakelaar is geen nieuw beroep, al hebben we binnen de huidige ontwikkelingen wel de wind mee.

Wat heb ik te bieden? Mijn klanten zijn mantelzorgers, en ik neem regeltaken van hen over zodat zij de zorg langer kunnen blijven volhouden. Want, zorgen alléén is vaak al genoeg. Alle geregel eromheen teveel. Hoe kom je aan een PGB? Of aan begeleiding thuis? Welke voorzieningen verstrekt de gemeente precies en hoe kom je daar aan? Waarvoor kun je bij je zorgverzekeraar terecht? Wanneer en hoe dien je een bezwaar in? Wat kun je verwachten van een keukentafelgesprek? Hoe combineer je werk en zorg?

Ik ken de wegen, de mogelijkheden en ik heb de contacten. En doe niets liever dan mensen aan concrete antwoorden en oplossingen helpen. Zodat ze weer verder kunnen.

In mijn werk als mantelzorgmakelaar heb ik de perfecte mix gevonden tussen zorg en zakelijkheid. Het werkt. Voor mij en voor mijn klanten. En daar ben ik superenthousiast over.’

Voor Mantelzorgelijk gaat Nicolien in de komende tijd verhalen schijven over haar dagelijkse werk met mantelzorgers. Daarnaast werkt ze achter de schermen mee aan de Mantelzorgelijk Kennisbank. Die is in al opbouw, daar hoor je binnenkort meer over! En bovendien hopen we dat Nicolien ook persoonlijke belevenissen met ons gaat delen – want mantelzorgen, dat doe je samen – en we voelen veel steun door het delen van ervaringen en gevoelens. Fijn dat je erbij bent, Nicolien!

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top