skip to Main Content
Wel Of Niet Eerlijk Zijn Over De Naderende Dood? #mantelzorgvraag

Wel of niet eerlijk zijn over de naderende dood? #mantelzorgvraag

Mijn vraag is: Hoe ga je met iemand om die zal overlijden maar het zelf niet weet? Vertel je dat het afloopt, en geef je daarmee de kans om afscheid te nemen? Of probeer je iemand hoop te geven dat het allemaal weer goed komt? Ik weet het gewoon niet. Wat het juiste is. Mijn moeder accepteert haar situatie absoluut niet, moet ik erbij zeggen. Ben radeloos.

Naam bekend bij de redactie

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Mijn vader had kanker, en die wist het zelf wel. Ik heb hem destijds gezegd dat ik graag nog gesprekken wilde hebben samen. Over eventuele vragen die ik nog had en dingen die ik nog eens wilde bespreken. Hij vond dat helemaal niets, maar ik heb hem gevraagd om toch ook over die dingen na te denken. Uiteindelijk hebben we dat op regelmatige basis gedaan. Gelukkig maar. Hij dacht dat het einde nog wel even op zich zou laten wachten, maar het werd een half jaar. Ik denk nu met dankbaarheid terug aan “die grote overdracht”. Het gaf me ook rust. Ik heb alles gezegd, gevraagd, gehoord en beantwoord. Bij mijn moeder lukt het niet meer. Zij is te ver in de Alzheimer. Echter, toen we net de diagnose hadden heb ik dit ook met haar gedaan tot zo lang het mogelijk was. Mijn enige advies voor jou is daarom, luister naar je hart en volg dat. Het is wel de natuur dat de ouder eerder gaat, misschien heb je nog iets aan die gedachte. Ongelofelijk veel sterkte en wijsheid hierin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X