skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Weer thuis

Mijn vrouw is sinds een week weer thuis na een tweede opname in een ggz instelling. Tot nu toe gaat het redelijk goed thuis. Ik loop wel tegen wat dingetjes op, maar het lukt. Gisteren mocht ik mijn vrouw helpen met douchen. Mijn vrouw wilde niet douchen en of zich wassen. Met veel geduld lukt het dan uiteindelijk. Er zijn veel angsten welke mijn vrouw belemmeren. De dag na thuiskomst is de ambulant ondersteuner van het fact team op bezoek geweest. Deze heeft met mijn vrouw de aanvraag WLZ psychiatrie nogmaals doorgenomen. In januari zal deze daadwerkelijk gedaan worden. In overleg met mij zal het fact team het aanvragen warm houden bij mijn vrouw. Tot nu toe reageert mijn vrouw positief en heeft het er zo nu en dan zelfs over. Volgende week zal mijn vrouw ook een dagje meelopen in een verzorgingshuis met de dagbesteding. Mijn vrouw kan daar aan allerlei bezigheden meedoen, maar ook tv kijken, lezen of gebruik maken van een bed. Verder probeer ik mijn vrouw een beetje haar eigen gang te laten gaan. Vanuit de ggz instelling had mijn vrouw de benodigde medicatie meegekregen. Bij de opname moest mij vrouw haar eigen medicatie inleveren. (geen eigen beheer) Bij ontslag heeft de instelling de ingenomen medicatie teruggegeven. Althans, dat dacht ik. Er zijn verschillende medicaties achtergehouden. Ik had paracetamol 1000mg gekocht. Deze zijn tegenover de 500mg een heel stuk duurder. De voorraad paracetamol 1000mg is spoorloos. Maar ook andere medicatie zit niet meer in de voorraad. Nu laat ik mij niet zomaar vangen en heb voldoende reserve. Ik bemerk aan mij zelf dat ik ontzettend moe ben en meer slaap nodig heb dan gebruikelijk. Ik probeer ook een beetje aan mijn eigen ontspanning te komen door er zo nu en dan een uurtje op uit te gaan. Even uitwaaien aan de kust. Heerlijk als het waait en koud is. Helaas kan ik daar nergens een bakkie koffie doen, dan zou het helemaal compleet zijn geweest maar je kan niet alles hebben. De afgelopen dagen heb ik ontzettend lieve kaarten, telefoontjes en appjes mogen ontvangen. Een lieve vriendin heeft bij onze gemeente zelf een “Heldenspeld” aangevraagd en aan mij overhandigd. Heel bijzonder.

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X