Wat willen mantelzorgers?

logo-gemeente-vughtBijna alle gemeenten in Nederland worstelen met de vraag: wie zijn onze mantelzorgers – en wat willen ze? In Vught worden die vragen nu voortvarend aangepakt. Zo’n tweeduizend huishoudens in de gemeente Vught ontvangen deze maand een brief met het verzoek een aantal vragen in te vullen, die betrekking hebben op mantelzorg en vrijwilligerswerk.

wat willen mantelzorgersDe gemeente Vught wil er op deze manier achter komen hoeveel inwoners vrijwilligerswerk verrichten of hulp en ondersteuning krijgen of geven en hoe het contact met familie, vrienden en buurtgenoten verloopt. De antwoorden worden door onderzoeksbureau Veldwerk Optimaal uit Den Bosch verwerkt. De uitkomsten van het onderzoek komen in het najaar van 2015 op de gemeentelijke website te staan en leiden wellicht tot aanpassing van het beleid.

De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk vragenlijsten, die strikt vertrouwelijk worden behandeld, worden ingevuld. Als kleine tegenprestatie verloot zij onder de deelnemers een aantal cadeaubonnen.

Bron: Brabants Dagblad

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top