Wat vind je van onze vernieuwde website?

Is het je al opgevallen? We zijn de afgelopen weken druk geweest met het optimaliseren en verbeteren van Mantelzorgelijk.nl. Zoals jullie weten zijn we ooit begonnen als super kleine blogsite omdat ik – toen ik zes jaar geleden zelf mantelzorger werd – bedacht dat het te bizar was dat er weinig tot geen praktijkervaringen op internet stonden. Ok, ik zag wel wat tips bij Mezzo en de rijksoverheid staan maar échte ervaringen van lotgenoten? Ik kwam ze online gewoon niet tegen. Het kon toch niet zo zijn dat ieder voor zich het wiel zelf moest uitvinden? Ik wilde weten hoe anderen zorgden. Voor mijn gevoel kon ik daar namelijk het meeste maar ook het snelste van leren.

Dat was november 2014. Inmiddels zijn we vier jaar verder en is Mantelzorgelijk het grootste onafhankelijke online platform over mantelzorg, gemaakt door mantelzorgers, voor mantelzorgers. Wij van Mantelzorgelijk willen het leven van mantelzorgers gemakkelijker maken.  Op de website vind je tegenwoordig alles wat nodig is om de zorg voor een dierbare aan te kunnen.

In de afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om onze website nog aantrekkelijker te maken voor mantelzorgers. Qua informatie maar ook qua look en feel. We hebben unieke, vaste content toegevoegd over allerlei zaken waar mantelzorgers tegenaan lopen en dit overzichtelijk gecategoriseerd. Hiermee bieden we antwoorden op heel veel gestelde vragen.

We bieden vanaf nu een nog uitgebreider, kwalitatief en laagdrempelig aanbod voor alle facetten van mantelzorg:

  • Advies over geld, vergoedingen en belastingen
  • Informatie van de gemeente ( WMO)
  • Antwoord op mantelzorg vragen: van aanvullende zorg tot omgaan met levenseinde
  • Samenwerking tussen mantelzorgers en zorg professionals
  • Tips over relevante diensten en producten
  • Persoonlijk contact met andere mantelzorgers ( lotgenoten contact) waardoor je het gevoelt krijgt er niet alleen voor te staan ( zorgen doen wij samen)
  • Praktische informatie, persoonlijke ervaringen en gedeelde kennis over zorg voor een dierbare

Verder is de lay-out van de website gewijzigd: een ander (rustiger) lettertype, de uitgelichte afbeeldingen zijn tegenwoordig zonder teksten en – daar ben ik heel blij mee – Claudia heeft een ander en veel toepasselijker logo ontworpen. Echt super!

 

Claudia en ik hebben de afgelopen weken – samen met onze website designers van Stichting Meo –  echt heel hard gewerkt en ik ben super trots op het resultaat. We hopen dat het je bevalt en dat je bij ons vindt waar je naar op zoek bent.

Lieve groet, ook van Claudia
Marjolijn

p.s. We hebben trouwens nog iets nieuws van Claudia gekregen. Een donatieknop die heel graag beklikt wil worden! 😛

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top