Wat is Alzheimer nou eigenlijk?

Hoe vaak het niet voorkomt dat je in een gesprek met iemand hoort:” Sorry vergeten, ik heb last van Alzheimer light!”. Vreemd, want als je doorvraagt, gebruiken ze die term alleen om aan te geven dat ze vergeetachtige verschijnselen vertonen. Eigenlijk zijn maar heel weinig mensen zich bewust wat Alzheimer nou eigenlijk echt is. 

“Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. De meest voorkomende vormen van dementie zijn de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, Lewy Body Dementie en Frontotemporale Dementie. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie.” (bron:Alzheimer Nederland)

Als je op YouTube of Vimeo surft en de verschillende vormen van dementie intypt, krijg je een lijst met alle filmpjes die ooit gemaakt zijn over de verschillende vormen van dementie. Voor haar afstudeer project aan de Utrecht School of Arts, maakte Suus Hessling bijvoorbeeld een stop motion video over de ziekte van Alzheimer. In deze video wordt duidelijk uitgelegd wat Alzheimer precies is en hoe het zich ontwikkelt.

Wil je meer weten over dementie? Kijk dan eens op de website van Alzheimer Nederland , daar staan de verschillende vormen heel duidelijk beschreven.

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top