Wat een heerlijke vakantie! #zorgintensiefkind

Dorothé BootsVorige week zijn we teruggekomen van vakantie.

Wat hebben we genoten. We stonden drie weken op een camping aan het meer van Annecy in Frankrijk. Met een tent. Echt kamperen dus en wat vinden we dat een heerlijke manier van vakantie vieren.

Het weer zat mee. We hebben op 2 dagen na prachtig weer gehad. Warmer dan 25 graden en een stralende zon.

Voordat we weggingen heb ik me een beetje zorgen gemaakt om de tics die Duncan het afgelopen half jaar ontwikkeld heeft. Die tics gaan samen met (redelijk doordringend en irritant) geluid. We slapen met z’n allen in één tent en ik wist niet of die tics (en daarmee dus ook dat geluid) ‘s nachts ook doorgaat, dus ik had voor ons alle drie oordoppen gekocht en hoopte dat ik een beetje aan slapen toe zou komen. En wat bleek…..GEEN tics als Duncan slaapt. De hele nacht gewoon heerlijk stil doorslapen. Wat heerlijk en fijn!

Wat heeft Duncan genoten. Er stonden veel Nederlanders op de camping dus altijd wel iemand om een praatje mee te maken. ’s Morgens vraagt hij ff aan iedereen of men lekker geslapen heeft, na het ontbijt een rondje of men lekker gegeten heeft, als er iemand van fietsen of zwemmen terug kwam werd er gevraagd of men lekker gefietst of gezwommen heeft en zo gaat dat de hele dag door. Het zijn altijd korte gesprekken en hij blijft nergens lang ‘hangen’. Hij blijft ook keurig op het pad staan kletsen en komt niet op de kampeerplaatsen. Houdt dus ‘gepaste’ afstand. Iedereen vond hem leuk en gezellig en genoot van hem. Wat is dat fijn voor hem, maar ook voor ons!

Na het ontbijt was het Duncan zijn beurt om de afwas te doen. Goedgemutst en met veel plezier liep hij met wasbak en borstel naar het sanitair om soms zelfs wel een half uur later pas terug te komen. Soms met schone afwas en soms ook niet.

Er werd hem zelfs gevraagd of hij op een middag mee wilde met de speedboot. Nou, dat wilde hij wel. Vanaf het moment dat hij wakker werd tot de tijd dat hij opgehaald werd (16 uur…) was hij aan het wachten. Wat genoot hij van de vaartocht en wat vind ik het geweldig dat mensen die hem helemaal niet kennen hem zomaar uitnodigen om mee te varen. Mijn hart liep ervan over!

En zwemmen, in het zwembad. Wat genoot hij daarvan. Flippers mee en als hij eenmaal in het zwembad was dan was hij helemaal bij de dolfijntherapie, deed de kunstjes die hij ook met de dolfijnen doet, zong, terwijl hij rondjes draaide, het dolfijnenlied (if you’re happy and you know it klap your hands) en ging er volledig in op.

Wat is het geweldig hoe hij genoot en ‘doodgewoon’ door iedereen geaccepteerd werd. FANTASTISCH!

Dorothé Boots is moeder van twee zonen waarvan de oudste gehandicapt is. Zij blogt over wat zij in haar leven thuis, maar ook in haar coachingpraktijk, May-D coaching, meemaakt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top