Wake-up Call #Mantelzorgmoment

Eindelijk was ik een paar dagen op vakantie, even weg van de dagelijkse zorgen om mijn moeder. Samen met een goede vriendin, die ook veel tijd aan haar moeder besteedt. De oude dame is boven de 90 en woont in de buurt. Onze laatste vakantiedag was heerlijk rustig, we hadden een wandeling gemaakt en heerlijk gedineerd. Koffers al gepakt, morgen terug.

Midden in de nacht gaat de telefoon van mijn vriendin af – een berichtje van haar moeder. Mijn vriendin maakt me wakker, haar moeder is in de nacht opgestaan en is gevallen. Ze heeft zich niet echt bezeerd, maar toch een bericht gestuurd. Mijn vriendin maakt zich zorgen. We zitten samen zachtjes te praten, ik probeer haar gerust te stellen. Op dat moment gaat mijn telefoon ook af. De nachtdienst van het verzorgingshuis van mijn moeder. Ze is midden in de nacht uit bed gegaan en gevallen. Gelukkig niets ernstigs.

Mijn vriendin en ik lachen en huilen tegelijk. Wat probeert het noodlot ons te vertellen? Dat de vakantie lang genoeg geduurd heeft? Ja, onze moeders willen ons terug naar huis. Wat een toeval eigenlijk. Onze moeders wonen meer dan 100 kilometer van elkaar vandaan en ze vallen op hetzelfde moment.

Zo is het mantelzorgleven. Gelukkig zijn allebei onze moeders niet gewond. Een paar blauwe plekken en wat schrik, maar geen schade. En wij zijn allebei weer thuis.

 

Vandaag delen we het mantelzorgmoment van Natasja met je. Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt bij het mantelzorgen? Stuur een mailtje naar info@mantelzorgelijk.nl en we delen het voor je op de site!

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top