Waar lig jij wakker van? ‘Voel me bezwaard’

Soms kan ik echt wel wakker liggen van de spagaat waar ik in zit. Dan bedenk ik scenario’s hoe ik de beste zorg voor mijn moeder kan krijgen. Sinds ze verblijft in een verpleeghuis heb ik te maken met veel verpleegkundigen. Ze zijn hartstikke lief, maar ze staan ook zwaar onder druk. Soms moeten ze met twee personen meer dan 20 mensen naar bed brengen. Maar hoe kan ik dan toch zorgen voor de juiste aandacht voor mijn moeder zónder gezien te worden als zeurende dochter?

Ik vind dat best wel lastig. Zeker omdat ik haar zo goed ken en weet als er iets met haar aan de hand is. Als ik dan de vragen stel, dan krijg ik echt wel antwoord of volgt er een actie. Daar ligt het niet aan. Maar ik begin me inmiddels wel bezwaard te voelen om iets te vragen. Ik wil de relatie met de verpleging zo goed mogelijk houden, maar ik wil ook de beste zorg voor mijn moedertje.

Anoniem

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top