Waar lig jij wakker van? ‘Ik had me ons huwelijk zo anders voorgesteld.’

Wat is dit een mooie, indringende serie. Ik herken zoveel van de problemen van mijn lotgenoten en ik wil er daarom ook graag een aan toevoegen. Hopelijk herkennen jullie je er op jullie beurt in:

Als gevolg van de enorme hoeveelheid tijd die ik inmiddels spendeer aan het zorgen voor mijn partner, verlies ik meer en meer het zicht op mijn eigen identiteit. Daar kan ik ’s nachts uren van wakker liggen. Ik vervul inmiddels de rol van verzorgende, boekhouder, boodschapper, poetser, wasvrouw, kok, maatschappelijk werker, chauffeur, personal assistent en weet ik wat al niet meer. Ik ben alles, behalve echtgenote! En dat laatste is waar ik 35 jaar geleden wel volledig voor ben gegaan.

Ik heb door de intensiteit van de zorg voor hem geen betaald werk en geen sociaal leven meer. Mijn leven staat volledig in het teken van hem. Ik had me ons huwelijk zo anders voorgesteld. Soms denk ik: ik pak m’n koffers en ik ga…

Anoniem

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Ik snap je helemaal. Bij ons was het ook bijna zover geweest. Heb je ook in het echte leven lotgenotencontact? Dat heeft mij geholpen om er doorheen te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top