Waar lig jij wakker van? ‘Gesprekken met zorgverleners’

Hey allemaal,

Ik wil graag met jullie delen waar ik heel vaak over wakker lag.  Ik zeg bewust ‘lag’ want ik heb het probleem ook zelf opgelost en dat wil ik graag met je delen.

Ik ben Sarah en ik zorg voor mijn moeder die wat steeds meer hulp en ondersteuning nodig heeft. Soms had ik gesprekken met zorgverleners waarbij ik me echt enorm onzeker voelde. Ik begreep niet altijd alles wat er werd gezegd en ik was bang om dom over te komen als ik vragen zou stellen. Dus dan deed ik dat maar niet. En de nacht voor zulke gesprekken lag ik maar te woelen in bed en me van binnen op te vreten. Echt afschuwelijk en kinderachtig vond ik dat van mezelf dus op een gegeven moment besloot ik dat ik mijn angst echt moest overwinnen en gewoon moest vragen wat ik niet begreep.

En weet je wat? Het was helemaal niet zo eng als ik had gedacht. De zorgverleners waren juist super geduldig en bereid om me te helpen begrijpen wat er aan de hand was. Ze namen de tijd om mijn vragen te beantwoorden en legden dingen rustig uit en vroegen steeds of ik nu wel alles begreep. Dit gaf me zoveel meer vertrouwen en een beter begrip van de situatie van mijn moeder.

Door open en eerlijk te communiceren, kon ik veel beter voor mijn moeder zorgen. Ik voelde me geruster omdat ik wist wat er aan de hand was en wat er van mij werd verwacht. Niet alleen heeft dit mijn zorgervaring verbeterd, maar het heeft ook mijn relatie met de zorgverleners versterkt. We werken nu veel meer als een zorgteam samen om de beste zorg voor mijn moeder te bieden.

Dus als je je ooit onzeker voelt tijdens gesprekken met zorgverleners, wees dan niet bang om vragen te stellen. Ze zijn er om je te helpen en willen graag dat je de gesprekken beter begrijpt. Het kan echt een wereld van verschil maken! Ik hoop dat ik hier iemand mee geholpen heb.

Liefs,

Sarah

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. zo jammer die angst te hebben voor zorgverleners. Kan er zelfs voor zorgen dat geleverde zorg niet goed is, niet passend is! Er zijn instanties die je hierbij kunnen helpen, ga met hun samen het gesprek aan. Liefs, Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top