Waar lig jij ‘s nachts wakker van? “Ik weet niet hoe ik de situatie kan verbeteren”

Op de leeftijd van 39 jaar kreeg mijn zoon de diagnose autisme. Ik ben nu 74 jaar oud en ik ben de primaire mantelzorger van mijn zoon. Hij brengt het grootste deel van zijn dagen door in zijn kamer. Ik voel me volledig uitgeput. Mijn sociale leven is verdwenen, ik kan niet goed slapen en ik heb moeite om dingen te onthouden. Het afgelopen anderhalf jaar heb ik non-stop gewerkt om hem de hulp te bieden die hij nodig heeft, maar ik loop steeds tegen gesloten deuren aan. Het is een zeer frustrerend proces. Alsof dat nog niet genoeg is, kreeg ik zes maanden geleden ook de diagnose autisme. Zowel mijn zoon als ik worden als “hoog functionerend” beschouwd, maar de belasting van de zorg voor mijn zoon en de isolatie die dit heeft veroorzaakt, hebben een grote impact op mij gehad. Daar lig ik tegenwoordig nachten lang wakker van omdat ik niet wat ik moet doen om de situatie voor mezelf te verbeteren.

Jeanette

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top