Waar lig jij ‘s nachts wakker van: ‘Hoe pak ik dat aan?’

Al acht jaar lang draag ik de verantwoordelijkheid van mantelzorger voor mijn moeder. In die tijd heb ik geen kans gehad om te werken of te studeren, wat heeft geresulteerd in een gebrek aan opleiding en sociale contacten. Het constant zorgen voor een mijn moeder heeft een tol geëist op zowel mijn fysieke als mentale gezondheid. De angst voor mijn toekomst na het beëindigen van mijn mantelzorgverantwoordelijkheden is constant aanwezig. Daar lig ik heel vaak wakker van.

Terwijl ik mijn taken als mantelzorger met liefde en toewijding vervul, kan ik niet ontkennen dat het tot nu een hele zware last is geweest. De twijfel over mijn eigen toekomst en mijn vermogen om te integreren in de maatschappij na zo’n lange periode van afwezigheid drukt enorm zwaar op mijn gemoed.

De gedachte aan het hervatten van mijn eigen leven, het zoeken van werk en het opbouwen van nieuwe sociale contacten brengt zowel stress als angst met zich mee. Ik weet dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar ik ben vastbesloten om mijn eigen weg te vinden en een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen. Ik zal wel moeten.

Het is echt tijd om voor mezelf te zorgen en een nieuwe balans te vinden in mijn leven. Ik ben vastbesloten om mijn toekomst in eigen handen te nemen. Maar hoe pak ik dat in vredesnaam aan?

Josien

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top