skip to Main Content
Vrouw Trakteert Haar Eigen Vrienden Op Gestolen Pgb-geld

Vrouw trakteert haar eigen vrienden op gestolen pgb-geld

Een 29-jarige vrouw uit Boxtel is veroordeeld voor het wegsluizen van 350.000 euro aan persoonsgebonden budget (pgb) naar vrienden. Moet je je voorstellen. PGB geld waarvan mensen die door ziekte, ouderdom of een handicap getroffen zijn zorg moeten inkopen!

De rechtbank Oost-Brabant heeft de vrouw een gevangenisstraf van 15 maanden opgelegd voor de oplichting. Tussen september 2009 en september 2014 manipuleerde zij de systemen van haar werkgever, een zorgverzekeraar, zodanig dat 350.000 euro aan pgb-geld bij haar vrienden terechtkwam.

De oplichtster verzon allerlei indicaties en zette die in vier dossiers waarbij zij de persoons- en bankgegevens van haar kennissen invoerde. Daarbij manipuleerde ze het systeem van de zorgverzekeraar en vulde ze zelf formulieren in. Collega’s kregen hier niets van mee omdat ze steeds de voorgeschreven administratieve controle omzeilde. Op die manier kon binnen vijf jaar 350.000 euro worden overgemaakt van de zorgverzekeraar naar de vrienden van de vrouw.

De rechtbank heeft naast de 29-jarige uit Boxtel ook nog een 25-jarige man veroordeeld tot 240 uur taakstraf, hij opende een nieuwe bankrekening om de buit te ontvangen. Een 28-jarige vrouw werd veroordeeld tot 180 uur taakstraf omdat zij het geld overmaakte naar de hoofdverdachte en het contant aan haar gaf.
De drie zijn met de zorgverzekeraar overeengekomen dat zij de €350.000 euro met een maandelijks bedrag zullen terugbetalen. Om die reden heeft de rechtbank geen boete opgelegd. Twee andere verdachten werden vrij gesproken.

Ik vind persoonlijk dat deze oplichters er nog gemakkelijk mee weg komen. Taakstraffen bij minstens 100 ouderen, gehandicapten en zieken hadden er van mij aan toegevoegd mogen worden. Laat ze maar eens ervaren hoe het is om iets te mankeren, waardoor je afhankelijk bent van een PGB!

Bron: ANP

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X