Vraag en antwoord: stel jouw mantelzorg hulpvraag aan ons!

mantelzorgelijk hulpvraagMantelzorgelijk is opgericht voor en door mantelzorgers. Mantelzorgers schrijven voor mantelzorgers – en we leggen verslag van allerlei belangrijke thema’s vóór mantelzorgers. Daar wil ik, als vrijwilliger in het team van Mantelzorgelijk, vanaf vandaag graag nog stapje bovenop doen. Als mantelzorger heb je genoeg aan je hoofd, toch? Dus ik wil wat extra ondersteuning bieden aan mensen die ergens op vastlopen.

Ik ben een echte regelmiep en heb in mijn tijd als mantelzorger van alles tot op de bodem uitgezocht. Dit vroeg doorzetting én de juiste toon – en precies die dingen heb ik goedschiks en kwaadschiks héél goed onder de knie gekregen. Dat wil ik nu ook inzetten voor andere mantelzorgers. Dus heb jij een mantelzorghulpvraag en kan ik je helpen met het uitzoeken van je mogelijkheden? Dan mag je die mailen naar nadja@mantelzorgelijk.nl!

Voorbeelden van vragen:

  • Heeft mijn partner recht op een uitkering en zo ja, welke?
  • Wat gebeurt er met de studielening (bij studenten) wanneer de zieke overlijd?
  • Wat zijn de mogelijkheden voor behandeling in het buitenland?
  • Welke financiele mogelijkheden zijn er om de behandeling te vergoeden?
  • Welke mogelijkheden zijn er om te overnachten in het ziekenhuis?
  • Als er geen plek is in het ziekenhuis, waar kan ik dan goedkoop en prettig overnachten?
  • Ook op emotioneel gebied heb ik veel geleerd en voor mijzelf de ondersteunende mogelijkheden uitgezocht. Welke compensatie is er voor mij als mantelzorger?

Goed, ik kan nog wel even doorgaan, maar het gaat erom dat het duidelijk is dat de vragen uiteenlopend zijn. Ik stop niet tot ik op de juiste plek ben en ga niet akkoord met de kast, noch de muur. Soms is het antwoord helaas dat er geen mogelijkheden zijn, maar dat is tenminste ook een antwoord!

Eens per twee weken zal ik samen met een mantelzorger een vraag/probleem induiken en uitkienen. Op Mantelzorgelijk lezen jullie mijn aanpak, stappenplan en de uitkomst. De uitwerking is natuurlijk met discretie voor de situatie van de vrager, al moedig ik aan zo eerlijk en open mogelijk te zijn in het delen van de informatie. Samen komen we weer wat verder. Er zijn vast meer mensen in vergelijkbare situaties en zo hoop ik stap voor stap meer lasten te verlichten bij vele mantelzorgers die wel een helpende hand kunnen gebruiken.

Je mag jouw vraag/probleemsituatie mailen naar nadja@mantelzorgelijk.nl.

Hopelijk komen we samen weer een stapje verder!

Nadja van Kessel (27) is organisatietalent, hulpverlener in de grootste zin van het woord en ex-mantelzorger. Ze heeft de wereld aan haar voeten en is van plan er veel van te ontdekken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top