Voor de documentaire "Moeder aan de lijn": mantelzorgende dochters gezocht! #oproep

 

Moeder aan de lijn

Voor de nieuwe documentaire ‘Moeder aan de lijn’ (voor de publieke omroep) zoekt filmmaakster Nelleke Knoop naar dochters die mantelzorg verlenen aan hun zieke, nog thuiswonende moeder.

Nelleke: “We maken de film maken in het kader van het beleid dat de overheid meer en meer doorvoert, waarbij zorg zo lang mogelijk thuis gegeven moet worden en gedaan wordt door familie. Want wat gebeurt er in de dochter-moeder-band wanneer de rollen omdraaien? En is er een grens in het geven van zorg aan je moeder? Dit alledaagse offer verdient de aandacht omdat een groeiende groep mantelzorgers hetzelfde doormaakt, terwijl de verhalen vaak binnenskamers blijven.”

Ben jij als dochter verantwoordelijk voor de zorg van je moeder, dan hoort Nelleke graag van jouw ervaringen. Dat kan tot 22 april 2016.

Ter geruststelling vermeld ik dat we nu nog niet filmen. Pas in een later stadium, als er wederzijds vertrouwen is, zullen we samen overleggen of, en hoe de familie mee wil werken aan de film.

Producent: CTM Docs, en omroep: Human.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen:

 

Met vriendelijke groet, Rishu en Nelleke

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top