Waar vind ik een lichtgewicht rolstoel? #mantelzorgvraag

Francien van Dijk heeft een vraag over de aanschaf van een lichtgewicht rolstoel. Hebben wij mensen op het platform die haar een gouden tip kunnen geven?

“Beste Mantelzorgers,

Ik wilde weten of één van jullie mij verder kan helpen. Heeft iemand een idee waar ik een extra lichte rolstoel kan krijgen, liefst een betaalbaar model, niet te duur. Ik wil er graag een aanschaffen voor mijn man, omdat ik de zijne gewoon niet meer aan kan schuiven. Hij is zo zwaar. Ik vrees dat de verzekering hem niet zal vergoeden en dat ik hem zelf moet kopen.

Het is heel zwaar voor mij om de gewone rolstoel op de vouwen en in de auto te zetten. En het is nog zwaarder om mijn man te duwen in de stoel, omdat mijn man zelf ook zeer zwaar is. Hij weegt meer dan honderd kilo.

Als iemand me informatie zou kunnen geven, ben ik daar heel blij mee.”

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Zou Medipoint u hierover kunnen raadplegen? Er zijn stoelen waarbij de onderdelen los gehaald kunnen worden, zoals de wielen, zodat het licht wordt om te tillen.

  2. Vraag advies/hulp aan een ergotherapeut.
    Uit ervaring weet ik dat lichte rolstoelen meestal niet geschikt zijn voor een wat zwaarder persoon.
    Veel sterkte ermee!

  3. voor dit zelfde doel heb ik een stoel gekocht bij tomzorg.nl Een rolstoel van 12 kg en €159,- ze hebben overigens nog meer maten/modellen … Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top