Villa Pardoes #zorgintensiefkind

Kirstin BischofWij mochten vorige week op vakantie naar Villa Pardoes. Nadat we begin dit jaar met wat artsen hebben gesproken over de situatie van Bram hebben we een aanvraag ingediend. Nadat een commissie dit heeft gecontroleerd kregen we toestemming medio april. We hebben hier een paar maanden naar toe mogen leven en nu was het dan eindelijk zover! Villa Pardoes is niet zomaar een vakantie, je mag hier op vakantie met gezin als je een ernstig ziek hebt en tussen de 4 en 12 jaar is. Een medische commissie besluit of je aan de eisen voldoet.

Met een overvolle bus met spullen vertrokken we richting Kaatsheuvel, iedereen had er zin in en wat waren we zenuwachtig. Wat zou ons te wachten staan? Is alles wel goed geregeld? Is het huisje goed aangepast? Het was in vijf woorden : Een bijzondere en geweldige week! Villa Pardoes ligt achter de Efteling, heerlijk bij de bossen. Een hele week worden er allerlei activiteiten georganiseerd, die wekelijks variëren. Ook heb je gratis toegang tot verschillende attractieparken. Je mag deelnemen aan activiteiten zoals een bezoek aan een bakker, pannenkoekenfeest, huifkar rijden of iets heel anders. Te veel om op te noemen en te verklappen maar niets moet en alles mag. Villa Pardoes heeft prachtige huisjes in thema, wij hadden themahuisje safari. Alles was heel mooi in de stijl van safari, het was ruim met prachtige aanpassingen en het klopte gewoon. Alles op orde, bij binnenkomst zie je dan dat het wel een feestje moet worden die week. En als je dan in de koelkast kijkt, die is gevuld met drinken of een vriezer, vol met brood ligt staan de tranen in je ogen van geluk. Alles is geregeld voor jou en je gezin, dat is een prachtig en overweldigend gevoel. Maar dan ga je verder kijken dan alleen je huisje en dan denk je dat je gek wordt….

Er was een prachtige binnenplaats met een grote glijbaan en binnen zandbak met ontzettend veel speelgoed, spellen en verkleedkleren, noem maar op. Ook verschillende ruimtes die prachtig aangekleed waren om gezamenlijk te zitten en te relaxen, te kletsen of om een feestje te vieren. Dan gaan er deuren open en zie je een prachtige snoezelruimte die van alle gemakken is voorzien of een prachtig bubbelbad met de mogelijkheid om tijdens het bubbelen zelfs een film te kijken. De tuin is heel, heel groot met veel speelvoorzieningen voor kinderen en helemaal veilig afgesloten via een hek, tevens heb je ook een gedeelte eigen tuin bij je huisje waar je heerlijk kunt zitten.

Tijdens deze week zijn we heel goed verzorgt en verwent. We hebben prachtige mensen ontmoet vanuit Villa Pardoes maar ook andere gezinnen die er verbleven. We hebben vreselijk genoten en gelachen van alles wat we mee hebben mogen maken. We hebben veel plezier gehad en met Bram ondanks de intensieve zorg die je niet kunt delen een hele fijne tijd met elkaar gehad. Gwen vond Joris en de draak geweldig, een attractie in de Efteling. Bram was zo dol op het bubbelbad, dat hij er wel had willen wonen samen met mij. En Frank, die vond alles geweldig en was erg moe maar erg voldaan na zo’n intensieve week, net als de kinderen en ik.

Een bijzondere week die we nooit zullen vergeten!

Kirstin Bischof (31) is getrouwd en moeder van twee kinderen.
Ze is mantelzorger van zoon Bram (5).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top