skip to Main Content
Video’s Van Teepa Snow #tip #dementie

Video’s van Teepa Snow #tip #dementie

Op een Amerikaanse Facebookpagina voor mantelzorgers voor een dierbare met dementie zag ik onlangs een interessant filmpje van Teepa Snow. In dat filmpje gaf ze op een hele duidelijke manier uitleg over hoe dementie de taal beinvloed. Ik werd nieuwsgierig en vroeg aan onze vaste Mantelzorgelijk-blogster uit Amerika – Mariëtte Otten – of zij wat meer informatie over deze dame en haar werk kon vinden. Dit is wat ik van haar terug kreeg:

“Teepa Snow is een Amerikaanse toonaangevende trainer en adviseur op het gebied van dementie en zorg. De persoon met dementie staat centraal wanneer bepaald moet worden wat voor zorg er nodig is.

Teepas missie is om de cultuur van ondersteuning en zorg voor dementie-patiënten te veranderen. Ze gelooft dat mensen met hersenveranderingen, veroorzaakt door verschillende vormen van dementie, maar al te vaak van hun mensenrechten en soms wettelijke rechten worden ontnomen.

Ze heeft een schat aan klinische, onderwijs- en onderzoekservaring opgebouwd, waarop haar aanpak grotendeels is gebaseerd. Ze heeft verschillende leidinggevende en adviserende functies bekleed bij professionele organisaties op nationaal en internationaal niveau, waaronder de Alzheimer’s Association en Alzheimer’s Foundation of America.

Ze leert mensen de waarde van de relatie of verbinding met een persoon wanneer primaire verbale communicatie en interactievaardigheden van die persoon veranderen. Haar stijl van lesgeven is buitengewoon uniek omdat ze in staat is om haar studenten en het publiek precies te laten zien welk gevecht en welke uitdagingen dementie met zich meebrengt voor alle partijen.

Teepa Snow organiseert jaarlijks talloze conferenties, lezingen en trainingen in de Verenigde Staten en Canada.

Ze staat in de gezondheidszorg bekend als innovator en als een interactieve en buitengewone spreker en heeft talloze onderscheidingen gewonnen.”

Ik deel het bewuste filmpje graag met jullie:

Haar website biedt verder veel informatie over wat ze doet, haar achtergrond en haar missie:

https://teepasnow.com/

Op haar YouTube kanaal kun je nog veel meer interessante en inspirerende video’s vinden:

https://www.youtube.com/user/teepasnow

 

 

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X