Via de hond toegang krijgen

4-via-de-hond-toegang-krijgen

Ik ondersteun mevrouw Losser nu gedurende een half jaar. In het begin was het moeilijk om binnen te komen. Ze herkende me niet en als ik uitlegde wie ik was deed ze de deur voor mijn neus dicht. Tot de dag dat ik mijn hond meenam. Ik liet de hond in haar straat uit en dat tafereeltje bekeek ze vanuit haar woonkamer. Dan belde ik aan en vroeg ik of ze een bakje water voor de hond had. Ze had dan allang geen oog meer voor mij, maar des te meer voor Bobby die vrolijk om haar heen kwispelde. Via Bobby en het bakje water raakten we dan in gesprek en vervolgens nodigde ze me uit naar binnen te komen. Dat was op zich uniek, want elke inmenging van buitenaf door de wijkverpleging en dergelijke werd tot dan toe geweigerd. Dit tafereeltje herhaalde zich drie keer per week en inmiddels herkent ze mij en Bobby en gaan we samen uit wandelen, doen een boodschapje en ik bereid haar maaltijd die we dan gezellig samen opeten. Ondertussen maak ik het huis een beetje schoon, doe de was en help haar met alledaagse bezigheden. Mevrouw praat honderd uit over vroeger, de huisdieren van toen en hoe fijn ze het vindt dat er weer leven is in haar huis met Bobby.

Dorien, CAREGiver

voorzijde-brochureVeel mantelzorgers herkennen het probleem: hun dierbare vindt het moeilijk om te accepteren dat hulp en ondersteuning nodig is. Dat kan zijn omdat de persoon zelf niet inziet hoe hulpbehoevend hij of zij is geworden. Of omdat men gewoon geen bemoeienis van anderen accepteert. Laat staan dat er vreemden in huis komen. Het niet kunnen accepteren dat hulp en ondersteuning noodzakelijk is, betekent dat een groot beroep wordt gedaan op partner en/of kinderen in de rol van mantelzorger. In de brochure ‘Als senioren NEE! zeggen’ wordt op praktische wijze ingegaan wat mantelzorgers kunnen doen in dergelijke situaties.

Je kunt de brochure ‘Als senioren NEE! zeggen’  van Home Instead hier gratis downloaden.

hit_verticaal_2014-paars-300x238 Home Instead Thuisservice biedt persoonlijke dienstverlening aan senioren die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Voorop staat het bevorderen van welzijn en het behouden van de kwaliteit van leven. Home Instead Thuisservice werkt met goed opgeleide CAREGivers die in dienstbetrekking zijn. Zij bieden hun klanten begeleiding, hulp in huis en persoonlijke verzorging. Dat doen zij met grote persoonlijke betrokkenheid,  24 uur per dag, 7 dagen per week.

Welzijn vóór zorg | Thuisservice op maat | Aanvullende mantelzorg | Ervaren en goed opgeleide CAREGivers | Actief in west, midden, oost en zuid Nederland

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top