Vervolg op kracht van de foto – gastblog van miMakker Sophie

gerja visscher

Mevrouw van Groningen is een actieve dame. Tijdens de aanwezigheid van miMakker Sophie bezoekt ze vaak de bewegingsactiviteit. Daardoor is het al weer drie maanden geleden dat mevrouw van Groningen en Sophie elkaar hebben ontmoet.

Vanmorgen is mevrouw in een geanimeerd gesprek met een nieuwe bewoonster, mevrouw de Kruik. Wanneer ze Sophie ziet, slaat ze haar hand voor haar mond. Een grote brede glimlach verschijnt op haar gezicht. “Oh, ben jij het echt? Wat fijn dat je er bent!” Ze staat op en loopt Sophie tegemoet en geeft haar een dikke knuffel. Ze pakt een stoel en nodigt Sophie uit om hierop te gaan zitten. Ondertussen regelt ze bij de verzorging een kopje koffie. Mevrouw de Kruik ziet het vol bewondering en verbazing aan.

“Je weet wel dat ik een foto van ons heb, hè? Die heb ik je toch al eens laten zien?”, vraagt mevrouw van Groningen aan Sophie. Sophie knikt en mevrouw praat verder. “Ik heb er vanmorgen nog even voorgestaan. En ik heb er tegen gepraat. Ik zei, wat zou het leuk zijn als ik haar nog eens zou zien. En hier ben je al!”

Mevrouw de Kruik begrijpt er allemaal niets van, ze ziet Sophie voor het eerst. Mevrouw van Groningen gaat naast mevrouw de Kruik zitten en legt haar geduldig uit dat ze Sophie al een hele tijd kent en dat ze een foto van heeft waar ze samen op staan. “Wacht, ik haal hem wel even op.” En voordat Sophie en mevrouw de Kruik er erg in hebben, is mevrouw van Groningen verdwenen. Binnen een paar tellen is ze er weer, met de foto. Vol trots laat ze deze zien.

Ondanks de uitleg van mevrouw van Groningen, blijft mevrouw de Kruik verward over de situatie.

De week erop ontmoet Sophie beide dames weer. “Ken je haar nog?” vraagt mevrouw van Groningen aan mevrouw de Kruik, die vervolgens Sophie aankijkt met een brede lach en zegt: “Ja hoor, jou heb ik vaker gezien!”

De wondere wereld van miMakker Sophie blijft mij, Gerja, keer op keer verbazen. Aandacht voor elkaar, vriendschappen die ontstaan tussen bewoners. Ik vind het geweldig.

De kracht van de foto

Gerja

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top