skip to Main Content
Verrassing Van Milo #mantelzorg4voeters

Verrassing van Milo #mantelzorg4voeters

Soms open je je mailbox en zie je een mail die je een paar keer moet lezen voordat het tot je doordringt waar het over gaat. Het is mij overkomen.  Eigenlijk had ik mezelf digitale vakantie beloofd. Geen social media, geen mail, geen werk, helemaal niets. Op de valreep besloot ik toch nog even te kijken of er nog dringende zaken waren die aandacht nodig hadden. Mijn oog viel op een opmerkelijk bericht. Ik moest het een paar keer lezen, voordat de inhoud ervan tot me doordrong. Ik kreeg het er warm van en werd enorm enthousiast.
Eerst dacht ik nog jeetje, ik? Maar na het nogmaals rustig gelezen te hebben stond het er toch echt. Mijn naam en de melding met uitleg van de nominatie van de Gouden Venus van Milo. Getekend DELA goededoelenfonds. Mijn hemel dacht ik, en tegelijk begin ik te juichen en te roepen, Philip, raadt eens wat, dit geloof je niet, het moet niet gekker worden. Ondertussen loopt Butler vrolijk rond en snapt er natuurlijk geen snars van. Maar als ik blij ben is hij ook blij.

Ik voel me zeer vereerd en vooral gewaardeerd, absoluut. Mijn passie, het vrijwilligerswerk bij
stichting De Hond Kan De Was Doen geeft mij veel voldoening. Het is het gevoel wat te kunnen betekenen voor andere mensen met een beperking.
Ook zij zouden door de hulp van een assistentiehond weer een stuk leven terug krijgen.
Het is dan ook de ervaring die ik heb met Butler wat mijn drive is om deze mensen te helpen. Als ik Butler niet had zou ik meer menselijke hulp nodig hebben. Nu kan mijn man met een gerust hart naar zijn werk gaan. Hij weet dat Butler het wel regelt voor mij, ik heb mijn Mantelzorg4voeter bij me. Niet alleen binnen maar ook buitenshuis is Butler mijn trouwe metgezel.

Er zijn veel mensen die wachten op een assistentiehond, domweg omdat er geen geld is, omdat er geen goede regelingen zijn voor hen. Het is zo hard nodig dat die groep mensen, die nu op de wachtlijsten terecht komen, geholpen gaan worden. Dat is waar ik me mee bezig houdt, iedere dag opnieuw. Dat doe ik niet alleen uiteraard maar samen met anderen.
Een assistentiehond kan het verschil zijn tussen opgeven en weer een leven krijgen.

“Het fonds nodigt mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Door iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. We willen bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet en ertoe doet. Doe een aanvraag via De Gouden Venus van Milo is een initiatief van het DELA goededoelenfonds.
Het fonds nodigt mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Door iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. We willen bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet en ertoe doet”.
De Gouden Venus van Milo

Kijkend naar de doelstelling van de Gouden Venus van Milo denk ik laten we elkaar vooral (blijven) helpen.

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X